Cégvilág

elon musk
Forrás: Tesla

A Teslával lehet a legtöbbet keresni

Válság ide, válság oda, az amerikai technológiai óriáscégek vezetőinek lesz mit a tejbe aprítaniuk. A legjobban a Tesla vezérigazgatójának munkáját ismeri el a saját cége: Elon Musk tavaly nem kevesebb, mint 595 millió dollárt tehetett zsebre, a teljes összeg részvényopciókból származott.

Bár az Apple a világ legértékesebb vállalata, Tim Cook vezérigazgatónak 2019-ben be kellett érnie szerény 133,7 millió dollárral a Bloomberg összeállítása szerint, amivel a második helyet szerezte meg a toplistán. Ennek túlnyomó része részvényekből származik, éves bónusza csupán 7,6 millió dollárt tett ki. Cook úgy nyilatkozott, hogy teljes tavalyi keresményét jótékony célra ajánlja fel.

Csupán a hetedik helyet tudta megszerezni Robert Swan, az Intel vezére 99 millió dollárral, egy hellyel megelőzve az Alphabet (a Google anyavállalata) első emberét, Sundar Pichai-t, aki 86 millió dollárt hozott össze tavaly.

Őt követi a kilencedik helyen Satya Nadella, a Microsoft vezérigazgatója 77 millió dollárral. A redmondi főnök 64 millió dollár értékű részvényt kapott eredményes munkájáért, míg a szoftvergyártó óriás 2018-as évi teljesítményéért megítélt bónusza 10,7 millió dollárra rúgott.