Cégvilág

Magyar_Telekom_irodaház_latvany_web.jpg
Forrás: Magyar Telekom

A top 3 legvonzóbb munkahely között a Telekom

Felmérte a pályakezdő fiatalok munkahelyválasztási preferenciáit a Zyntern álláshirdetési platform. Utánajárt a számukra leginkább vágyott munkahelyeknek is. Közel 3000 fiatal egyöntetű visszajelzése alapján a Magyar Telekom a top 3 legvonzóbb hazai munkaadó között szerepel.

Munkáltatói márkaépítése során a Telekom eddig is nagy hangsúlyt fektetett a fiatalok megszólítására, bevonzására. A vállalat szeptemberben indítja el új, végzősöknek szóló karrierprogramját, a Telekom Kickstart-ot, melynek célja, hogy a tehetséges, kiemelkedő képességű hallgatók számára egy év alatt olyan szakmai tudást, és agilis szemléletmódot adjon át, melynek segítségével a cég leendő utánpótlását jelenthetik. A 20 főre tervezett program iránt kiemelkedő érdeklődés mutatkozott az egyetemisták körében, a jelentkezési határidőig 500 pályázat érkezett, szeptembertől végül 20 pozícióban a vállalat minden területét lefedve próbálhatják ki magukat a legtehetségesebb fiatalok.

Közel 3000 fiatal bevonásával idén áprilisban végzett felmérést a Zyntern (amely egy startup, elsősorban az Y és Z generáció álláskeresését, karrierindítását segíti). Feltérképezte munkahelyválasztási szempontjaikat, fizetési igényeiket, a számukra legvonzóbb munkaadókat és véleményüket a koronavírus munkaerőpiaci hatásairól. A válaszadó fiatalok szabadszavas formában jelölhették meg azokat a munkahelyeket, ahol szívesen dolgoznának, maximum öt vállalat, cég említésével. Az eredmények feldolgozását és az egyes szakterületek toplistáinak összesítését követően kialakult az összesített rangsor, mely a fiatalok TOP 3 álommunkahelyét jelöli, melynek dobogóján a Magyar Telekom is szerepel a Google és a Bosch mellett. A kutatás az egyes szektorokat külön is vizsgálta, IT-területen a fiatalok visszajelzései értelmében szintén toplistás a Telekom, a telco szektorból egyedüli résztvevőként.


A felmérés eredményei összhangban állnak a Randstad év eleji, globális felmérésével, ahol a válaszadók szintén a Magyar Telekomot jelölték meg a telekommunikációs szektor legvonzóbb munkahelyének. „Óriási büszkeség számunkra, hogy a két egymástól független kutatás eredményei összecsengenek és egyöntetűen megerősítik, hogy minden korosztály számára vonzó munkahelyet építünk. Hiszünk benne, hogy vállalatunk sikerének egyik záloga munkavállalóink sokszínűsége: a frissdiplomások és a sok éves tapasztalattal rendelkező szakemberek tudása és szemlélete egyaránt szükséges ahhoz, hogy a legkiemelkedőbb szolgáltatásokat nyújthassuk ügyfeleink számára”, nyilatkozta az elismerés kapcsán Friedl Zsuzsanna, a Magyar Telekom Chief People Officere.