Cégvilág

innovacio
Forrás: medium.com

Díjazták az innovatív vállalatokat

Egy genetikai transzplantációs tesztet fejlesztő cég kapta idén az Innovációs Nagydíjat, melyet a Magyar Innovációs Szövetség immár 27. alkalommal adott át. Az informatikai innovációs díjat egy e-egészségügyi fejlesztésért ítélték oda, míg a start-up kategóriában egy logisztikai szolgáltatásokat kínáló vállalat győzedelmeskedett.

Igazán ünnepi körülmények között, az Országgyűlés felső termében adták át, immár 27. alkalommal az Innovációs Nagydíjakat.

A 2018. évi Innovációs Nagydíjat az Omixon Biocomputing kapta az újgenerációs transzplantációs genetikai teszt fejlesztéséért, globális piaci bevezetéséért. Több kategóriában adtak át további díjakat, az informatikai innovációs díjat a Sanatmetalnak adták át a WIWE szívdiagnosztikai eszközért. Startup kategóriában a a Webshippy nevű vállalat kapta, mely online kereskedelemben használt, kiszervezett logisztika szolgáltatásokat fejlesztett és kínál több online kereskedőnek.

A nyerteseknek ezúton is gratulálunk! A díjat 1992-ben alapító Magyar Innovációs Szövetség adatai szerint a 2018. évi pályázatra 43 pályamű érkezett, ezekből a zsűri 40-et minősített megvalósult sikeres és eredményes innovációnak. A pályázati adatok szerint a 40 megvalósult innovációs teljesítmény révén a vállalkozások több mint 15 milliárd forint többleteredményt értek el, az árcsökkentő hatás, a környezeti terhelés csökkentése nyomán további több 10 milliárd forint társadalmi haszon keletkezett.