Cégvilág

samsung02
Forrás: Wikipedia
A jobb lapkákért és kijelzőkért

Fejlesztési támogatás a Samsungtól

Bejelentette a Samsung, hogy 100 miliárd vont (83 millió dollár körüli összeget) költ az idén az akadémiai szektor intézményeivel való együttműködésre a lapka- és kijelzőtechnológiák fejlesztése érdekében.

A Samsung még 2018-ban nyitotta meg a felsőoktatási intézményekkel való kutatási együttműködést támogató központját. Az intézmény eddig több mint 700 egyetemi oktató és hallgató kutatását támogatta a lapka- és kijelzőtechnológiai fejlesztések területén. A mostani bejelentés a dél-koreai óriás elkötelezettségét mutatja a termékei számára kiemelten fontos technológiák akadémiai együttműködés keretében történő továbbfejlesztésére, az ígéretes kutatások támogatására.

"A legfrissebb beruházás várhatóan jelentősen segíteni fogja a helyi egyetemek kutatóit, akiknek projektjeit a COVID-19 világjárvány miatt késleltették vagy felfüggesztették. A kezdeményezés révén a felsőoktatási intézmények használhatják a Samsung fejlett lapkagyártó berendezéseit kutatási projektekhez, mivel a vállalat azt tervezi, hogy több területen kibővíti az egyetemekkel való együttműködési programot.” - olvashatjuk a Samsung közleményében.