Cégvilág

szerzodes
Forrás: infostructurale.ro

Közel kétmilliárd forint értékű megbízás és nyilvános kibocsátás

Eddigi működésének legnagyobb összegű szerződését kötötte meg közel kétmilliárd forint értékben az OTT-ONE. A szerződés értelmében egy magyarországi megrendelő számára hajt végre innovatív informatikai és információbiztonság-technológia fejlesztéseket a vállalat. Emellett a tőzsdei társaság menedzsmentje arról határozott, hogy a megnövekedett piaci és befektetői érdeklődésre való tekintettel a vállalat ötmillió darab részvénnyel nyilvános kibocsátást hajt végre a Budapesti Értéktőzsdén.

Megkötötte az első milliárdos nagyságrendű IT-szerződését egy magyar megrendelővel az OTT-ONE Nyrt. A keretszerződés összesen 1 milliárd 935 millió forintról szól, amely jócskán meghaladja a vállalat tavalyi teljes árbevételének értékét is.

Milliárdos hazai megrendelés

A megrendelés speciális és innovatív informatikai, valamint információbiztonsági fejlesztésekről szól. A fejlesztési munkálatok bizonyos részei 2020-ban járnak majd le, ugyanakkor a vállalat várakozása az, hogy a fejlesztési munkálatok több mint fele még az idei évben teljesítésre kerül. A fejlesztési munkálatok során a cég saját védett és minősített szerverparkját is hasznosítja majd.

„Kifejezetten nagy öröm és elismerés, hogy az első igazán nagy összegű IT-szerződést egy magyar megrendelővel írtuk alá. Nagy szó továbbá, hogy a megrendelés összértéke több száz millió forinttal meghaladja a tavalyi évi teljes árbevételünket. A későbbiekben azon dolgozunk majd, hogy minél több hasonló volumenű szerződést kössünk, akár külföldön is” – mondta Májer Bálint vezérigazgató a szerződéskötés kapcsán.

IPO-ra készül a vállalat

A korábban bejelentett nyilvános tranzakcióhoz kapcsolódóan is bejelentést tett a vállalat. A társaság idén júniusban tájékoztatta a befektetőket, hogy megkezdi egy nyilvános, a Budapesti Értéktőzsdén szervezett aukció lebonyolítását, amelynek keretében értékesít majd saját részvényeket. A tranzakció bejelentése nyomán ugyanakkor oly mértékű befektetői érdeklődést tapasztalt a vállalat menedzsmentje a részvényeik iránt, amely alapján úgy látta, hogy a korábbi elképzelésekhez képest jóval nagyobb összegű tőkét vonhat be a tőzsdén keresztül a fejlesztési terveihez.

A nagyobb összegű forrásbevonással a társaság a korábbi tervekkel szemben nagyobb ütemű növekedést és fejlődést érhet el. A közel egy hónapja bejelentett nyilvános aukció során megvásárlásra felkínált hárommillió részvény – a megnövekedett befektetői érdeklődések tekintetében – kevésnek bizonyult, így a menedzsment jelenlegi álláspontja szerint nagyjából ötmillió darab részvényt értékesít majd a társaság.

Tekintettel arra, hogy ötmillió darab részvényt a jelenlegi tulajdonosi kör nem tud az OTT-ONE rendelkezésére bocsájtani, így – visszautasítva az iSRV Zrt. kölcsönügyletre vonatkozó ajánlatát – nyilvános aukció helyett nyilvános részvénykibocsátás keretében emel tőkét a vállalat. Az ütemezésben lényeges eltérés nem várható: a forrásbevonás célját felvázoló összevont tájékoztató készítési kötelezettség mindkét esetben fennáll, annak előkészítése már folyamatban van, a jegyzési időszakra pedig az összevont tájékoztató Magyar Nemzeti Bank általi jóváhagyását követően, várhatóan 2019 őszén sor kerülhet.

Az igazgatóság határozott szándéka továbbá, hogy a korábban kommunikált, részvényenkénti minimum 250 forintos áron bocsásson ki részvényeket. A társaság befektetési szolgáltatója nem változik, az továbbra is az Equilor Befektetési Zrt. „Az a befektetői kör, aki a nyilvános aukció bejelentése óta jelezte felénk igényét, láthatóan hosszú távon hisz a magas árfolyamban, ezért is látják úgy, hogy befektetőként támogathatják a vállalat hosszú távú építkezését. A közel kétmilliárd forint értékű szerződés, a további, folyamatban lévő tárgyalások, illetve a megnövekedett befektetői érdeklődés számunkra mind azt jelzi vissza, hogy a vállalat által megkezdett út a helyes, és ez az, amelyen folytatnunk kell a növekedést” – tette hozzá Májer Bálint.

A nyilvános tranzakció kettős célt szolgál: egyrészt a befolyt forrásból a vállalat a jövőbeni növekedési terveit kívánja finanszírozni, másrészt pedig – amennyiben a tranzakció során minimum 100 millió forint összegben jegyeznek részvényt a befektetők –, teljesül a BÉT Prémium kategóriájába történő átlépés egyetlen, eddig még nem teljesített feltétele is. Ugyanakkor a vállalat csak a Standard kategóriában való működésből levont tapasztalatokat követően fogja kérvényezni a társaság törzsrészvényeinek átsorolását a Prémium kategóriába.