Cégvilág

Gattyan_Gyorgy_ajandekcsomagok.jpg
Forrás: Docler Holding

Már több, mint 1 milliárd forint támogatást adott

Eddig több mint 1 milliárd forinttal segítette Gattyán György, a Docler cégcsoport alapító-tulajdonosa a vírus okozta károk enyhítését. Karácsony előtt újabb 120 millió forintot adományozott kórházaknak, illetve gyerekotthonokban élő fiataloknak adott karácsonyi ajándékcsomagot.


December 22-én hat budapesti kórház kapott nagyobb összeget a Docler cégcsoport alapító-tulajdonosától, Gattyán Györgytől. Mint tavasszal, ezúttal is több, a védekezésben frontvonalban lévő fővárosi kórházat támogatott (Ezek: Szent János kórház, Szent Imre kórház, Honvéd kórház, Uzsoki kórház, Dél-pesti, Tűzoltó utcai). A kórházak a pénzügyi adományt a védekezéshez szükséges eszközökre, gépekre, valamint a vírus elleni küzdelemben kiemelkedő munkát végző orvosok, ápolók elismerésére, támogatására fordítják. Az egészségügynek nyújtott támogatással egyidőben az általa életre hítvott Gattyán Alapítvány 100 gyermekotthonnak, összesen 3000 gyereknek juttatott el karácsonyi ajándékot. Játékokat, könyveket, elektronikai eszközöket küldtek.

Gattyán György a vírus hazai megjelenésekor elsőként segített a károk enyhítésében. Tavasszal is kórházaknak adott támogatást, élelmiszert, illetve mintegy 1500 gyerekotthonban élő fiatalnak vett az otthontanuláshoz új laptopokat. A gyerekeket nyáron a cégcsoportjához tartozó Normafa Club House-ban vendégül is látta, több hónapig táboroztatta őket. Több tucatnyi intézmény kapott a sportolásra Teqball asztalt is. Nyáron, a Balatonon megnövekedett látogatószám miatt egy új mentőautót is vett a vízimentőknek. Március óta a vállalkozó összesen több mint 1 milliárd forintot fordított eddig a pandémia okozta károk enyhítésére.