Cégvilág

media_technologia
Forrás: EWRC Technology
A nemrég várt jövőt már most éljük

Médiatechnológiai változásokat taglal a HTE

A Hírközlési és Informatikai Tudományos Egyesület október 5-6. között ismét megszervezi a HTE MediaNet konferenciát. A kétévente tartandó rendezvény az info- és médiakommunikációs iparág kimagasló eseménye, amelyen a szakma legnagyobbjai vitatják meg az aktuális trendeket és a hazai lehetőségeket. Idén a televíziós, rádiós és internetes hírközlés, valamint ezek szabályozása mellett előkelő szerepet kapnak a sportesemények, az 5G, a virtuális valóság és a Youtube-sztárok témái.

A kerekasztal-beszélgetés kiindulópontját az aktuális médiakommunikációs stratégiák adják majd, amelyben az ágazat meghatározó szakemberei ismertetik a szakmapolitika aktuális kérdéseit. A beszélgetés főként a műsorszórás, műsorelosztás, DNFP, DJP, SZIP és NTG területeit veszi górcső alá. Emellett számos érdekes szekció és téma közül választhatnak majd a résztvevők, hiszen szó lesz műsorterjesztésről, rádiós trendekről és multiplatform fogyasztásról, de vitatémaként szolgálnak majd a sportesemények média-technológiai tapasztalatai is. Sőt, a Gaming és eSport témaköre mára önálló fejezetté vált, hiszen ez a jövő (jelen?) újgenerációs sportja, amely meghódította az egész világot, sőt az olimpia felé is tekintget.


 

"Fontos számunkra, hogy a legaktuálisabb témákat hozzuk el az érdeklődőknek, azokat pedig a legkomolyabb szakmai tudás és benyomás mentén elemezzük. Kapcsolatrendszerünknek köszönhetően a hazai cégek és szakemberek legnagyobbjait tudjuk felsorakoztatni a különböző szekciók mögött, akik hasznosítható tudással és valós tapasztalatok megosztásával segítik a résztvevőket. Igyekszünk nyitni a fiatal generáció felé is, hiszen itt könnyen belerázódhatnak a networking világba, miközben olyan, számukra közeli témákkal találkozhatnak, mint az eSport, a YouTube-sztárság vagy a garázsmédia" – mondta Nagy Péter, a HTE operatív igazgatója.

A 2017-es HTE MediaNet konferencia október 5–6. között Egerszalókon várja a szakma iránt érdeklődőket és az azzal haladni kívánókat.

További információk: www.hte.hu/medianet2017