Cégvilág

Netflix eredmények
Forrás: ITB

Mi lesz jövőre a Netflixszel?

Közzétette az idei harmadik negyedévre vonatkozó pénzügyi adatait a Netflix, amely tovább szárnyal a járványos időkben, de komolyan aggódhat amiatt, hogy kifogy az új filmekből.

Némileg lelassult a népszerű videóstreaming szolgáltató növekedése, csupán 2,2 millió új előfizetővel nőtt a tábora a várt 2,5 millió helyett. Ugyanakkor a 6,44 milliárd dolláros bevétel meghaladja a várakozásokat.

A világjárvány alakulása és hatása továbbra is nagyon bizonytalanná teszi az előrejelzéseket, de ahogy a világ remélhetőleg visszatér korábbi állapotába 2021-ben, arra számíthatunk, hogy növekedésünk visszaáll a COVID előtti szintre. Ezért arra számítunk, hogy az új előfizetők száma várhatóan csökken 2021 első felében az előző év azonos időszakához képest." - olvashatjuk a Netflix részvényeseknek írt levelében.

A Netflix azért volt idén nagy előnyben a riválisaival szemben, mert a 2020-ban bemutatni tervezett tartalmakat a koronavírus-járvány kirobbanásakor már leforgatták, így csak az utómunkálatokat kellett elvégezni. Mostanra viszont ez az előny megszűnőben van.