Cégvilág

4iG_teto.jpg
Forrás: 4iG
Informatikai és adatközpont-üzemeltető céggel bővülhet a cégcsoport

Újabb vállalatfelvásárlás előtt a 4iG

Adásvételi szerződést kötött a DTSM 100 százalékos üzletrészének megvásárlására a 4iG – tette közzé a vállalat a Budapesti Értéktőzsde honlapján. A 140 főt foglalkoztató, IT és telekommunikációs rendszerek, valamint adatközpontok üzemeltetését végző és vállalati servicedesk-szolgáltatást nyújtó társaság a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) versenyfelügyeleti engedélyezését követően kerülhet a 4iG tulajdonába. A DTSM pénzügyi átvilágítását és cégértékelését a 4iG megbízásából az EY végezte.

Az adásvételi szerződést a társaságok tulajdonosai 2020. november 24-én írták alá. A 2018-ban alapított DTSM tevékenységi köre az adatközpontok fizikai üzemeltetésétől az IT és telekommunikációs rendszerek installálásán, üzemeltetésén keresztül a felhő alapú technológiák felépítéséig és integrálásáig terjed. A társaság a servicedesk-szolgáltatási területen meghatározó kompetenciával rendelkezik és 2000 vállalati ügyfelet szolgál ki naponta. A DTSM, profiljának megfelelően szolgáltatásait jellemzően partnerei telephelyén nyújtja, megbízásai elsősorban piaci megrendelőktől érkeznek. Az esztergomi székhelyű vállalkozás alapítása óta szakmai-beszállítói kapcsolatban áll a 4iG-vel. A DTSM az elmúlt évben közel 1,2 milliárd forintos árbevételt ért el.

Az akvizíció fontos lépés a 4iG meglévő kapacitásainak és kompetenciáinak bővítésében. Az informatikai nagyvállalat célja, hogy meghatározó pozíciókat építsen ki az IT-rendszerek és adatközpontok üzemeltetése, valamint a servicedesk-szolgáltatások területén is. A tervek szerint a GVH jóváhagyását és az adásvétel lezárását követően a 4iG integrálja a DTSM-et, így a cégcsoport munkavállalói létszáma közvetlen és közvetett módon megközelíti az 1000 főt. A tranzakciót követően a 4iG fog rendelkezni a hazai piacon az egyik legnagyobb üzemeltetési csapattal, melynek további bővítését tervezik.