Gadget

pickaprinter
Forrás: SMSG Mobile Print
App-pal toldd meg a nyomtatást

Újszerű közösségi szolgáltatás

Ne csak kávézz a nyomtatónál, hanem nyomtass a kávézóban

Nincsenek nagyon könnyű helyzetben a nyomtatógyártók. Ezért méltó érdeklődésre a PickaPrinter közösséginyomtató-kezdeményezés, amely a napokban indult Budapesten.

Nyomtató a kávézóban
Nyomtató a kávézóban
„Hogy ez nem jutott az eszembe!” – mérgelődhet bárki, aki eddig is tudta, hogy a mostani irodai nyomtatók mind internetesek és hogy mindenkinek van okostelefonja. A Ricohnak és a Nextentnek eszébe jutott. Újabb szolgáltatással bővült ugyanis a hazánkban is elérhető közösségi szolgáltatások köre. A Nextent legújabb, közösségi nyomtató- megosztó platformjának köszönhetően bárki megoszthatja nyomtatóját másokkal. A PickaPrinter közösségi nyomtató-megosztó szolgáltatás asztali számítógépről és mobileszközről egyaránt elérhető. Az első közösségi nyomtatóhely a RICOH jóvoltából az Eiffel téri Costa Coffee-ban valósult meg.

Az ingyenes alkalmazás iOS és Android eszközökre egyaránt letölthető. Segítségével a felhasználók bárhol, bármikor, rendhagyó időpontokban is tudnak nyomtatni. Az app segít a hozzánk legközelebb eső PickaPrinter közösségi nyomtatóhely kiválasztásában is. Az Eiffel téri Costa Coffee-ban kihelyezett színes Ricoh nyomtató és a hozzá kapcsolódó PickaPrinter alkalmazás segítségével a kávézóba betérő vendégek kinyomtathatják dokumentumaikat a vendéglátóipari kirendeltségben elhelyezett nyomtatón. A kávézólánc vezetője, Gótzy Miklós elmondta: „A PickaPrinter segítségével azon vendégeinknek szeretnénk kedvezni, akik már most is hozzánk szervezik üzleti találkozóikat, megbeszéléseiket.”

„A fejlesztés elmúlt néhány hónapja alatt számos elképzelést vetettünk el és emeltünk be, míg megszületett a mai formában látható végeredmény. A folyamat természetesen nem áll meg, rengeteg ötletünk van. Célunk, hogy rövid időn belül országszerte, és később az országhatárokon túl is bővítsük a kiszolgálóhelyek listáját, illetve a PickaPrinter kezdeményezés lelkes felhasználóinak körét.” – nyilatkozta Adorján Gábor, a Nextent Informatika Zrt. termékfejlesztési vezetője.

„Terveink szerint a Ricoh márkát a PickaPrinter által tovább népszerűsíthetjük a végfelhasználók körében. Külön örömünkre szolgál, hogy a PickaPrinter missziója szervesen illeszkedik a 2013. július 1-jén megkezdett Ricoh New World Of Work (NWOW) koncepciójába, mely az egész szervezeti működésünket reprezentálja. Az NWOW-ban történő munkavégzés a távmunka keretei szerint történik, mely által mérhető hatékonyságnövekedést és költségcsökkentést tapasztaltunk. „A Munka Új Világával” célunk, hogy a felhalmozott tudást tovább adjuk partnereinknek.” – nyilatkozta Kustos Ferenc, a Ricoh Hungary kereskedelmi igazgatója.