Gadget

immmr_580
Forrás: DT
Menedzselt OTT-szolgáltatás

Immer: mindig, németül

A DT immmr nevű független, nyílt, hanghívásokhoz, üzenetküldéshez és videóhívásokhoz egyaránt használható kommunikációs szolgáltatása várhatóan 2016 második felében válik elérhetővé. A berlini T-Labs (a DT K+F részlege) által kifejlesztett szolgáltatást jelenleg több európai országokban is tesztelik. 

A Deutsche Telekom Barcelonában az MWC-n mutatta be az immmr-t, az első eszköz- és hálózatfüggetlen hírközlési koncepciót, amely egyesíti az internetalapú hírközlés és a mobil kommunikáció előnyeit, és lehetővé teszi egyetlen mobilszám használatát bármilyen készülékről.

Claudia Nemat, Deutsche Telekom
Claudia Nemat, Deutsche Telekom
„Az immmr a világ első »menedzselt OTT szolgáltatása«. Átviszi a felhasználók mobil kommunikációját a felhőbe - a mobilszám, a hívások, az üzenetek és a partnerlista bármilyen eszközről elérhetővé válik, bárhonnan, és bárkivel használható. Ez megváltoztatja a kommunikációnkat, valódi digitális irányba terelve azt” – mondta Claudia Nemat, a Deutsche Telekom Európáért és a technológiai területért felelős menedzsmentjének tagja. Ennek folytán az immmr felhasználói bármilyen eszközről, operációs rendszerről vagy hálózati szolgáltatóról képesek lesznek kommunikálni mobiltelefonjukon keresztül, amikor csak akarnak, és ahol éppen tartózkodnak. Hozzátette: „Ez az egyedi, innovatív modell lehetővé teszi a számunkra, hogy mindkét világból ötvözhessük a legjobbat egy teljesen új távközlési szolgáltatás formájában.”

Sok ember számára természetes, hogy a világ bármely pontjáról be tud lépni az elektronikus levelezését kezelő programba, és más internetes szolgáltatásokat is igénybe tud venni bármilyen eszközről. Az immmr formájában most a Deutsche Telekom is ezt a szolgáltatást kínálja mobiltelefon-számokhoz. A szolgáltatás révén a mobiltelefon-számok virtuálissá válnak, ami azt jelenti, hogy többé nem tartoznak egy meghatározott készülékhez vagy SIM kártyához.

Az immmr kezdetben az AppStore-ról és a Google Play-ről lesz letölthető ingyenes alkalmazásként. Ahhoz, hogy egy felhasználó regisztrálja magát az immmr-re, mindössze annyit kell tennie, hogy bejelentkezik a saját mobilszámával. Egy „immmrizált” felhasználó mindig hozzá fog férni az immmr szolgáltatásaihoz.

Az immmr-ügyfél
• az elsődleges számával indíthat hívásokat bármilyen eszközről, bárhonnan:
•  minden hívása, üzenete és partnerlistája elérhetővé válik egy alkalmazáson vagy böngészőn keresztül, még akkor is, ha éppen nem a saját készülékét használja;
• megoszthatja a számát személyes, biztonságos webes link formájában, így ingyen kommunikálhat a barátaival akkor is, ha azok nem társ-immmr felhasználók;
• szuperalacsony díjak vezetékes és mobil hívásokra világszerte – az immmr-en belül a hívás és a kommunikáció ingyenes;
• új számokat lehet létrehozni sok országból – nem szükséges hozzá SIM-kártya;
• minden egy alkalmazásban: beszélgetés, üzenetküldés, videóhívások, csoportos kommunikáció és még sok minden;
• a kiválasztott országokban a Deutsche Telekom ügyfelei olyan ajánlatokat is igénybe vehetnek, amelyekben az ehhez a szolgáltatáshoz tartozó mobil díjakat ötvözik az immmr szolgáltatással.