Gadget

ThinkPad
Forrás: techdigest.tv

Húsz éve van ThinkPad

A kifejezetten üzleti célokra fejlesztett notebookok sikere az elmúlt 20 évben töretlennek bizonyult, és nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a Lenovo 2012 második negyedévére 15 százalékos részesedést szerezzen a globális pc piacon.

Két évtizeddel ezelőtt, 1992-ben jelent meg a nagyközönség előtt az első ThinkPad modell, ThinkPad 700c néven. Debütálása óta a ThinkPad úttörő technológiák és innovációk sorát mutatta be, mint például az első beépített CD-ROM/DVD ROM, az első mobil munkaállomáson alkalmazott dupla kijelező vagy az első notebookba integrált biometrikus ujjlenyomat-olvasó. A Lenovo most októberében ünnepli zászlóshajó terméke 20. születésnapját.

Az egyik szülinapi
Az egyik szülinapi

A 20 éves évforduló alkalmából több újabb ThinkPad modellt is bemutat a Lenovo: a csúcsmodellnek számító X1 Carbont, amely világ legkönnyebb 14 inches üzleti ultrabookja; a ThinkPad T430u készüléket, amely a tárolás és grafikus teljesítmény területén nyújt kimagasló eredményeket; valamint októberben érkezik még a ThinkPad Tablet 2, amely már Windows 8-as alapokon fut majd, és nemcsak teljesítményben kínál többet, de vékonyabb is lesz elődjénél.

„Habár a technológia nagyot fejlődött 1992 óta, a ThinkPad mégis kiállta az idő próbáját. A ThinkPad az eddig felhalmozott tapasztalatoknak, tudásnak és a folyamatos innovációiknak köszönhetően érte el azt, hogy különböző termékeivel a legmegbízhatóbb és legkorszerűbb üzleti megoldásokat nyújtja a piacon ügyfeleinknek.” – mondta Lukács Anita, a Lenovo Magyarország ügyvezető igazgatója.

A Lenovo ThinkPad sorozatához tartozó X1 Carbon és T430u laptopok már rendelhetőek Magyarországon, és október elejétől kaphatóak a hazai viszonteladóknál.