Gadget

qualcomm
Forrás: Qualcomm
Tíz százalékos többletteljesítmény

Ezt tudja a Snapdragon 865 Plus processzor

Bejelentette a Qualcomm új mobil processzorát, amely a meglévő 865-ös továbbfejlesztett változata. Elődjéhez hasonlóan a Snapdragon X55 5G modemet adják hozzá, vagyis a köré épülő okostelefonok 5G-képesek lesznek.

A Qualcomm adatai szerint a Snapdragon 865 Plus 10 százalékkal nagyobb órajel-frekvencián pörög, mint a 865-ös lapka, grafikai rendszere 10 százalékkal gyorsabb, Wi-Fi adatátvitelének a sebessége pedig elérheti a 3,6 Gbps-ot. Mindezek ismeretében kijelenthető, hogy a 865 Plus a gyártó legnagyobb teljesítményű mobil lapkája, amely kiválóan alkalmas játékok és mesterséges intelligencia alkalmazások futtatására.

A vállalat várhatóan integrálja majd az 5G modemet egy későbbi felsőkategóriás mobil processzorába, azonban egyelőre ezt még nem tette meg.

Az első mobil, amely a 865 Plus-t használja, az Asus-féle ROG Phone 3 lesz, amelynek pontos specifikációját az elkövetkező hetekben teszik közzé. További modellek bejelentése rövidesen várható, de elemzők szerint a harmadik negyedévnél korábban nem várható a csúcsprocesszor köré épülő okosmobilok megjelenése.