Karrier

charaf_hassan
Forrás: ITB

Charaf Hassan lett a BME VIK dékánja

Augusztus 1-től Charaf Hassan a Budapesti Műszaki és Gazdasági Tudományegyetem Villamosmérnöki és Informatikai Kar (BME VIK) dékánja.
Augusztus elsejétől Charaf Hassan tölti be a BME Villamosmérnöki és Informatikai Karának dékáni posztját. A Kari Tanács 2019. június 25-i ünnepi ülésén Józsa János rektor dékáni megbízólevelet adott át Charaf Hassan egyetemi tanárnak, az Automatizálási és Alkalmazott Informatikai tanszék vezetőjének, aki négy évre veszi át a dékáni teendőket Jakab Lászlótól.

Charaf Hassan azt tűzte ki célul, hogy a BME VIK továbbra is vezető szerepet töltsön be a BME-n, tovább erősítse az egyetem egészét, valamint a kar és az ipari szektor együttműködését annak érdekében, hogy továbbra is meghatározó szerepük legyen a hazai villamosmérnök- és informatika képzésben és a szakmai életben egyaránt.

A szakember 23 éves szakmai életútja teljes egészében a BME és az Informatikai Kar Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszékéhez kötődik. 2016 óta tanszékvezető egyetemi tanárként dolgozik, ezt megelőzően is jelentős tapasztalatra és ismertségre tett szert akadémiai és ipari környezetben, itthon és a nemzetközi porondon egyaránt.