Karrier

jaszai_gellert
Forrás: portfolio.hu

Jászai Gellért a 4iG főrészvényese lett

Jelentősen átalakult az informatikai nagyvállalat tulajdonosi szerkezete.

Mészáros Lőrinc és Jászai Gellért megállapodásának eredményeként a 4iG elnök-vezérigazgatója tőzsdén kívüli ügyletekkel irányító befolyást szerzett az informatikai nagyvállalatban - írja közleményében a 4iG.

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján közzétett tranzakciók értelmében Jászai Gellért az elmúlt napokban 32,02 százalékos részvénycsomagot vásárolt a társaságban, amelyet további OTC ügyletekkel összesen 40,2 százalékra növel. (Az üzletember a jogszabályi előírások szerint a 33 százalékot meghaladó mértékű befolyásszerzéshez 15 napon belül kötelező nyilvános vételi ajánlatot tesz a társaság részvényeseinek is.)

A BÉT honlapján közzétett bejelentés értelmében Jászai Gellért a 4iG főrészvényese és legnagyobb befektetője. Az üzletember a Konzum PE Magántőkealaptól, illetve egyéb tőzsdén kívüli ügylettel összesen 40,2 százalékos részesedést vásárol az informatikai nagyvállalatban. A felek a két lépcsőben megvalósuló, a társaság tényleges irányítását biztosító részvénycsomag megszerzéséhez szükséges szerződéseket megkötötték.

"Azért fektettem a vállalatba, mert az informatika és digitalizáció a leginnovatívabb iparág, amely robbanásszerű fejlődés előtt áll Magyarországon, valamint az egész kelet-közép európai régióban. Ez maga a jövő, a gazdaság új dimenziója - mondta a bejelentés kapcsán Jászai Gellért. - Munkatársaimmal azért dolgozunk, hogy a 4iG a piac éllovasává váljon. Ennek érdekében olyan jelentős akvizíciókra készülünk, melyeknek köszönhetően a társaság még az idei évben a legnagyobb hazai tulajdonú informatikai vállalatcsoporttá alakulhat" - tette hozzá az elnök-vezérigazgató.