Munkaerő-fejlesztés

42_kapcsolat.jpg
Forrás: ITB
Hat tipp szakmai kapcsolataink ápolásáért

Tervezzük meg tudatosan a kapcsolati háló erősítését

A mennyiségi, de főleg a minőségi kapcsolatok adják szakmai hálózatunk erejét. Hónapra lebontva tervezzük meg mikor és kivel szeretnénk szorosabb kapcsolatot ápolni, legyünk aktívabbak a szakmai oldalakon és tanuljunk meg valami teljesen újat is.

A legnagyobb szakmai közösségi oldalon most már a magyar felhasználók is szép számmal jelen vannak. Megszokott, hogy névjegykártya helyett már a szakmai oldalunk linkjét küldjük el. A felszínes kapcsolat megteremtése után érdemes aktívan ápolni azokat, ami nem merül ki egymás posztjainak lájkolgatásában. Az erősségünket jelentő szakmai hálózat fenntartása, ápolása érdekes, de annál hálásabb feladat, hiszen azonnali visszajelzést ad számunkra, hogy jó irányba haladunk-e karrierünkkel. És hogyan is figyeljünk oda szakmai kapcsolatainkra? Ebben segítenek tippjeink.

 

1. tipp: Mélyítsük el meglévő szakmai kapcsolatainkat!

Nemcsak a mennyiség, hanem főként a minőség a fontos a szakmai kapcsolatoknál (is). Érdemes meglévő kapcsolataink elmélyítésére fókuszálni, például azzal, hogy nem csak akkor vesszük fel ismerőseinkkel a kapcsolatot, amikor szükségünk van valamire. A mélyebb, lényegre törőbb találkozásokra készüljünk fel. Előtte futtassunk le egy Google-keresést a nevére, vagyis végezzük el házi feladatunkat. Készüljünk olyan minőségi kérdésekkel a találkozóra, melyekre a kereső nem ad választ – ezzel tesszük érdekessé és emlékezetesség a beszélgetést.

 

2. tipp: Dolgozzunk ki találkozási menetrendet!

Akkor érdemes mély kapcsolatot kiépíteni bárkivel, mielőtt szükségünk lenne segítségére, tanácsára. A szomorú valóságban akkor kezdünk el kapálózni, miután egy krízishelyzet elkerülése miatt sürgősen szükségünk van a kiszemelt célszemély segítségére – nem ez a tartós szakmai kapcsolat kiépítésének útja. Tervezzük meg havi szintre lebontva, kivel szeretnénk elmélyíteni a kapcsolatunkat.

Ehhez válasszunk ki hat embert, akikkel egy év alatt szorosabb kapcsolatba szeretnénk kerülni, legyenek azok lehetséges mentorok, témák szakértői, idősebb vezetők, akiktől tanulni szeretnénk. Jelöljünk ki a hónapban egy lazább hetet, melyet a találkozásokra szánunk. Hívjuk meg ebédre vagy egy kávéra a kiszemelt személyt időben, lehetőség szerint egy irodán kívüli helyszínre, ahol nyugodtabban tudunk beszélgetni. Az első tippben leírtak szerint végezzük el a házi feladatot.

A találkozó után pár nappal térjünk vissza egy levélben a megbeszélésre, köszönjük meg a lehetőséget, esetleg küldjünk el egy, a beszélgetés alatt felmerült témához kapcsolódó linket. Ha még egyszer szeretnénk találkozni ezzel a személlyel, három hónapon belülre beszéljünk meg egy újabb időpontot.

 

3. tipp: Legyünk aktívabbak a szakmai oldalakon!

A LinkedIn a legfontosabb szakmai kapcsolatokról szóló közösségi oldal, és ha ott nem vagyunk aktívak, akkor komoly lehetőségektől esünk el. Nem kell naponta többször posztolnunk vagy véletlenszerűen hozzászólnunk emberek gondolataihoz, hanem igyekezzünk a számunkra releváns témákban gondolatvezérekké válni. Ehhez olyan apróságokra figyeljünk, hogy például legyen teljes a profilunk, használjunk megfelelő fotót, osszuk meg szakmai sikereinket, az érdekes mérföldköveket.

150

A híres Dunbar-szám szerint egy ember maximum 150 másikkal képes aktív, mindennapi kapcsolatot fenntartani. Azonban Barabási Albert-László kutatásaiból azt is tudjuk, hogy nemcsak az interneten, a társadalmi életben is léteznek szociális csomópontok, vagyis olyan emberek, akinek lazább ismeretségi köre 150-nél népesebb, eléri akár az ezres számot is. Ez nem azt jelenti, hogy képesek vagyunk ezer emberrel valóban napi szintű kapcsolatot tartani, csupán azt, hogy a magas ismerősi számmal bírók egyfajta csomópontot jelentenek, akik a számunkra fontos emberekkel össze tudnak kötni.

4. tipp: Tanuljunk valami újat!

Azért is stagnálhat a szakmai hálózatunk, mert kimondottan csak a szakterületünkre összpontosítunk. Nyilván fontos, hogy saját szakmai híreinkre kiemelten figyeljünk, de ezzel akaratlanul is korlátozzuk magunkat és szakmai hálózatunkat. Fontos kilépni a komfortzónánkból, így szélesíthetjük készségeink tárházát és kapcsolatainkat egyaránt. Ha egy új szakmai terület iránt kezdünk el érdeklődni, akkor egy teljesen új szakmai közönségnek mutatjuk meg magunkat. Nyugodtan menjünk el olyan konferenciára is, ahol számunkra érdekes tematikával találkozunk, még az is lehet, hogy az ott tanultakat saját szakmai területünkön is tudjuk hasznosítani.

 

5. tipp: Időben jelentkezzünk kedvenc konferenciánkra!

A konferenciák és képzések nemcsak az ismeretek szélesítésére, hanem szakmai hálózatunk bővítésére is alkalmas. A legtöbb szakember felismerte a konferenciák, képzések fontosságát, ezért időben regisztráljunk, jelentkezzünk, hogy ne maradjunk le. A legjobb, ha vállalatunk támogat ebben a fejlődésben, időben beszéljük meg felettesünkkel, hogy milyen szakmai konferencián való részvételünket támogatja a cég.

 

6. tipp: Vállaljunk önkéntes munkát a számunkra fontos szakmai szervezetekben!

Minden szakmának van (legalább) egy egyesülete, szakmai szervezete, melynek keretén belül releváns önkéntes munkát tudunk végezni, miközben szakmai kapcsolatainkat is erősítjük. Ha nincs végtelen mennyiségű szabadidőnk, akkor vezető tisztségviselői pozíció vállalása helyett segédkezzünk például egy szakmai rendezvény, konferencia megszervezésében. Ezzel nemcsak azt biztosítjuk, hogy ott lehetünk a számunkra fontos eseményen, de okot ad közelebbi kapcsolatba kerülni az előadóknak meghívott szakmai tekintélyekkel is. Az már csak a hab a tortán, ha a sokra tartott előadók mellett mi is előadhatunk ugyanott.

 

Véssük az eszünkbe, szakmai hálózatunk nem fejlődik, ha mi nem kezdeményezzük a változást. A cikk elolvasása után, még ezen a héten üljünk le pár órára, és gondoljuk át a megadott tippek szerint, hogyan és kivel is szeretnénk szorosabbra fűzni kapcsolatainkat. Meglátjuk, ez lesz a legjobb befektetés karrierünk szempontjából!