work

Charaf Hassan, BME
Charaf Hassan, BME
Forrás: ITB
TOP

A legkeresettebb cikkek, posztok, emberek, cégek – szeptember

Topok a TOP-ban: érthető, hogy az őszt szezonnyitó rendezvényünk, az INSIDE ITB és az ott debütált, a legsikeresebb hazai ICT-menedzsereket bemutató TOP 25-ös lista uralta. Olvasóink emellett arra is kíváncsiak voltak, milyen IT-megoldásokat igényelnek a hazai vállalkozások, és milyen a felhasználói élményre hangolt e-ügyintézés.

CIKKSLÁGEREK

#1 Top 25 – 2. helyezett: Pumpálja a vért az informatikusoktatás ütőerébe Az nem okozott meglepetést, hogy szeptemberben a legsikeresebb hazai ICT-vezetőkről szóló összeállítások vonzották a legtöbb olvasót weboldalunkon, az talán már érdekesebb, hogy a második helyezett Charaf Hassanról szóló riportra voltak a legtöbben kíváncsiak. Az biztos, hogy izgalmas egyéniségről van szó, a BME tanszékvezetője dinamikusan tartja a lépést a 21. század fejlődésével, és diktálja a tempót az egyetem falai között.

#2 Top 25 – 1. helyezett: Kollégiumi szobából nemzetközi cég élére A hazai IT-piac egyik legnagyobb sztorija volt idén a Balabit eladása, az év elején jelentette be Györkő Zoltán, hogy a One Identity megvette a vállalkozást. Ez a siker a TOP 25 listánk élére röpítette a menedzsert, és természetesen a róla szóló írásunk is sok kattintást hozott weboldalunkon.

#3 A tízmilliárdos határ átlépésére készül az ALEF Az üzleti eredmények és célkitűzések mellett a további fejlődési irányokról, a folyamatos bővülésről és arról is beszélt az ITBUSINESS-nek Szabados Attila, a disztribútor cég vezetője, hogy milyen IT-megoldásokat igényelnek a hazai vállalkozások. A nagy szám, no meg az érdekes téma megtette hatását, dobogóra került szeptemberi toplistánkon a vele készült interjú.

#4 Felhasználói élményre hangolt elektronikus ügyintézés Szinte mindenkit érintő fejlesztéseket valósít meg a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt., így nem meglepő, hogy a cég vezetőjével, Szabó Zoltán Attilával készült interjú sok olvasónk érdeklődését felkeltette. A SZÜF és a Cégkapu eddigi tapasztalatai mellett azt is megtudhattuk az interjúból, milyen rendszereken dolgoznak most a társaság szakemberei.

#5 INSIDE ITB 2018 – Szafari: Digitális transzformáció – a MOST gazdasága Egyre gyakrabban fordul elő, hogy weboldalunk legnépszerűbb tartalmai közé videós tartalom is bekerül. Ezúttal is erre volt példa: Kaszás Zoltán, a T-Systems vezérigazgatójának az INSIDE ITB-n tartott előadásáról készült felvételre voltak kíváncsiak sokan olvasóink közül. Akit érdekel, hogy milyen is a „most” gazdasága, annak mindenképpen érdemes rákattannia.

 

A LEGKERESETTEBB EMBEREK


#1 Rékasi Tibor
Bár eddig is megszokhatta, hogy a figyelem középpontjában van, a Magyar Telekom élére történt kinevezését követően ez hatványozottan igaz lesz Rékasi Tiborra, és ez weboldalunkon is érződik, hiszen szeptemberben ő volt a legkeresettebb személy nálunk. Persze ehhez valószínűleg az is hozzájárult, hogy a menedzser az idei TOP 25 listánk harmadik helyén végzett.

#2 Frész Ferenc A Cyber Services vezérigazgatója és alapító tulajdonosa a cégével elért sikerei, illetve az információbiztonság területén eddig végzett munkája kapcsán is érdemes a figyelemre. Idén szeptemberben pedig azért került olvasóink figyelmének középpontjába, mert egyrészt ő is szerepel TOP 25-ös listánkon (a 16. pozícióban), másrészt az ITBN-CONF EXPO 2018-on „Az év útmutató szakembere” biztonsági díjat vehette át.

#3 Sárecz Zsolt Több mint 45 milliárd forintos forgalom, meghatározó szerep a távközlési szektorban és a műsorszórásban – többek között ezekkel jellemezhető az Antenna Hungária, amelynek élére szeptember elején nevezték ki Sárecz Zsoltot. A cég jelentősége miatt nem meglepő, hogy az új vezető személye iránt nagy volt az érdeklődés.

#4 Johancsik Tibor A pénzügyek mindig izgalmasak, hát még ha arról van szó, hogyan alakítja át azokat a digitalizáció! Nos, az OTP Bank vezérigazgató-helyettese, az IT és Banküzemi Divízió vezetője többek között erről beszélt az idei INSIDE ITB konferenciánkon, és utólag is sokan voltak kíváncsiak az előadásáról készült felvételre és kerestek rá a nevére.

#5 Mészáros Mariann Különleges helyzetben van az IT Services Hungary ügyvezető igazgatója és HR-vezetője, hiszen idén egyedüli nőként szerepelt a TOP 25-ös rangsorunkban. Önmagában ez is indokolhatta, hogy olvasóink rákerestek a nevére, de az őt bemutató portréból többek között az is kiderült, hogy minek köszönheti az eddigi sikereket, illetve milyen változásokat hozott a cég életébe

FACEBOOK TOP


#1 Robotok és MI az oktatásban – aggódhatnak a szülők?
Míg itthon kuriózumnak számít, ha engedélyezik a tanárok az órákon az okostelefon használatát, Kínában már robottanárokat vetnek be a gyerekek teljesítményének értékelésére. A jövő generációja mindig egy izgalmas téma, így érthető, hogy ez a robotok és a mesterséges intelligencia oktatásban való alkalmazása igencsak megmozgatta azokat, akik a Facebookon követnek minket.)

#2 Az ICT-piac egyik legbátrabb, legőszintébb szakembere A legsikeresebb ICT-szakembereket bemutató rangsorunkon második Charaf Hassanról szóló írásunk nemcsak a weboldalunkon, de a Facebookon is jól szerepelt. A BME tanszékvezetője az egyetlen olyan szakember a toplistán, aki az oktatásnak szentelte életét, és nemcsak a hallgatók, de a kisvállalkozások szemléletformálására is nagy figyelmet fordít.

#3 Györkő Zoltán lett az év legsikeresebb ICT-menedzsere Szeptember elején az INSIDE ITB gálaestjén adtuk át az elismeréseket a legsikeresebb hazai IT-vezetőknek, és az esemény, illetve a rangsor miatt nemcsak a konferenciára jöttek el sokan, de az erről szóló bejegyzésünk a Facebookon is komoly aktivitást hozott.

#4 Top 25 – 3. helyezett: Aki szerint a „most” a legjobb kor A legnagyobb hazai távközlési cég irányítását vette át idén nyáron Rékasi Tibor, a Magyar Telekom vezetője az idei TOP 25 listán a 3. helyen végzett. Évek óta a magyar ICT-piac meghatározó egyénisége ennek fényében nem is okozott meglepetést, hogy a róla szóló írásunk a facebookos táborunkat is megmozgatta.

#5 Top 25 – 8. helyezett: Főigazgatóként folytatta tovább karrierjét Bár jól ismert név a szakmában, idén először szerepelt toplistánkon Marton László, aki annak is köszönheti, hogy rögtön ilyen előkelő helyen nyitott, hogy idén májustól vállalati és kormányzati főigazgatóként irányítja az Invitechet.

 

A LEGKERESETTEBB CÉGEK


#1 MKB Bank
Hatalmas informatikai fejlesztést valósított meg az elmúlt időszakban a pénzintézet, a teljes körű digitális átállás érthető módon felkeltette nem csak a pénzügyi, de az informatikai szakmai érdeklődését is. Bár maga az átállás már júliusban megvalósult, a részletekről azóta is érkeznek beszámolók, és toplistánk alapján úgy tűnik, még mindig sokan kíváncsiak erre a projektre.

#2 PwC Magyarország Azt szokhattuk meg az elmúlt években, hogy komoly kutatásokkal, elemzésekkel hívja fel magára a figyelmet a cég. Szeptemberben azonban egy meglepő hír érkezett tőlük, bejelentették, hogy megvették a Data Solutions nevű, magyar hátterű céget. A tranzakció oka, az ügylet háttere és az, hogy mihez kezdenek az adatbányászattal, prediktív elemzések készítésével foglalkozó társasággal érthető módon sokak érdeklődését felkeltette.

#3 Avaya A digitális átalakulás egy izgalmas koncepcióból mára már valósággá vált, az Experience Avaya World Tour rendezvény célja, pedig az, hogy bepillantást nyújtson a lehetőségekbe, bemutatva, hogyan alkalmazható a technológia a jövőbeli üzleti elvárások megoldására, kiszolgálva a legsürgetőbb igényeket. A szeptember 18-án, Budapesten rendezett konferenciáról videós beszámoló is látható oldalunkon, és az esemény a keresések alapján megmozgatta a szakmai közönséget.

#4 ITB Szeptember elején volt az ITBUSINESS szezonnyitó konferenciája, az INSIDE ITB 2018 – SZAFARI, amely ezúttal az infokommunikációs piac „vadonjába” kalauzolta el az érdeklődőket, és ekkor mutattuk be a legsikeresebb hazai ICT-menedzserek rangsorát is. Az esemény számos érdeklődőt vonzott nemcsak a helyszínen, de a világhálón is.

#5 IDBC Egy erdei házból indult a CRM- és ERP-tanácsadó cég története négy éve, ami idén már az 1,2 milliárd forintos forgalmat célozza. A vállalat társalapítója, Illés József 12. lett idei TOP 25-ös listánkon, és nyilván a jó helyezés is szerepet játszott abban, hogy szeptemberben sokan kerestek rá oldalunkon a társaságra.