work

38_GYU_2286_2.jpg
Forrás: ITB
Egy falat Németország

Hazai környezet, külföldi munka

Amikor hiány van a jó informatikusokból, nem könnyű sokakat vonzó munkahelyet teremteni a fejlesztőknek. A jó fizetés nem elég – de egy hazai példa azt mutatja, hogy a kreatív munka, a jó csapat és az önálló munkavégzés lehetősége itthon is tud a nyugatival versengő körülményeket teremteni.

Melyik magyar fejlesztő ne szeretne érdekes külföldi projekteken dolgozni, ráadásul a hazai átlagnál magasabb fizetésért? A gond az, hogy ezt leginkább csak úgy lehet megvalósítani, ha az illető külföldön vállal munkát, és az előnyök mellett kiveszi a részét a hátrányokból is – elszakad a családjától, idegenként és egy idegen országban, amelynek nyelvét, szokásait nem ismeri tökéletesen.

Egy német-magyar szoftverfejlesztő vegyesvállalat, az ETEO Software Factory viszont azt tűzte ki maga elé, hogy a külföldi (nevezeten a német) körülményeket, munkakultúrát, lehetőségeket Magyarországon, közelebbről Miskolcon is megteremti. A céget a magyar Madis Consulting és a németországi Saxonia System Holding hozta létre, hogy közösen dolgozzanak német ügyfeleknek. A megbízásokat a német fél szerzi, majd utána közösen fejlesztik ki a megoldást.

 

Egyenlő partnerek

Gerliczky István, ETEO
Gerliczky István, ETEO

Nem is az a szokatlan, hogy egy hazai fejlesztőcég külföldi projekteken dogozik. A különlegesség abban áll, hogy itt egyenlő partnerek egyenrangú együttműködéséről van szó – mondja Gerliczky István, az ETEO site managere. A német cégek általában near-shore fejlesztőpartnereket keresnek Magyarországon. Meghatározzák a projektet, a fejlesztési feladatot, a határidőt, a költségkeretet, a hazai partner pedig a megszabott keretek között elvégzi a munkát. „Ez általában az olcsó munkaerő kihasználásáról szól, és nem ad teret a kreativitásnak a magyar oldalon, a fejlesztőket egyszerű végrehajtói szerepre kárhoztatja” – fogalmaz a site manager.

Az ETEO esetében egészen más a felállás. Agilis módszertan szerint fejlesztenek, a projekteken dolgozó csapatok pedig vegyesen állnak össze magyar és német dolgozókból. Mindeközben a magyarok maradnak Miskolcon, a németek pedig a Saxonia hat németországi telephelyének valamelyikén. Az agilitáshoz elengedhetetlen szoros kapcsolattartást és együttműködést a Saxonia által kidolgozott módszertan tesz lehetővé. A fejlesztői irodákban videofalak működnek, amelyek folyamatosan be vannak kapcsolva, így a projekten dolgozó magyar és német kollégák állandóan látják egymást és bármikor tudnak kommunikálni is.

 

A kollektíva ereje

Nagy Szabolcs, ETEO
Nagy Szabolcs, ETEO
„Az első pillanatban ez elég ijesztőnek tűnik, mintha folyamatosan a kirakatban dolgoznánk” – ismeri el Nagy Szabolcs, az ETEO consulting architectje. De ha túl tudja magát tenni az „engem folyamatosan megfigyelnek” érzésen, hamar rájön az előnyökre. Egyrészt, senki nem figyel meg senkit, mert mindenki a munkájával van elfoglalva. Másrészt, olyan összeköttetést, kommunikációs lehetőségeket biztosít a csapat két fele között, amit semmi más nem tud pótolni.

„Folyamatosan látom a másik szobát, egyetlen pillantással felmérhetem, hogy zavarom-e a másikat, ha most megszólítom. Ha csak ketten akarunk beszélgetni, headsetet használunk, hogy ne zavarjuk a többieket. De ha már többeket érintő problémáról van szó, összegyűlünk a videofal előtt és így, szemtől szembe beszélgetünk. Sokkal jobb munkaközeg, sokkal szorosabb munkakapcsolat alakul így ki, mintha csak telefonon vagy pláne csak e-mailekben kommunikálnánk egymással. A metakommunikáció segít elkerülni egy csomó félreértést, a közvetlen kapcsolat miatt kevesebb a fölösleges körítés, egyszerűen gyorsabban és pontosabban dűlőre tudjuk vinni a kérdéses dolgokat” – sorolja az előnyöket Nagy Szabolcs.

A videofal teremtette lehetőségeket természetesen nem csak a munkához kapcsolódó megbeszélések lefolytatásához használják. Mivel szinte egy irodát alkotnak a videóval összekapcsolt fejlesztői szobák, magától értetődő, hogy érkezéskor és távozáskor a másik országban dolgozó kollégákat is üdvözlik, vagy beszélgetnek hobbiról, személyes ügyekről. A nyári focivébé kimondottan sok témát adott a beszélgetésekhez…

Ez a jövő?

Az ETEO Software Factory által képviselt együttműködési forma a magyar és a német félnek is előnyösebb, mint az általában megszokott, near-shore partnerség. Gerliczky István ennek ellenére úgy látja, hogy egyelőre nem sok követőjük lesz. A műszaki hátteret, a videós együttműködést bárki meg tudja oldani, abban semmi ördöngösség nincs, és a hozzá szükséges módszertant is ki lehet dolgozni.

Nem könnyű viszont megteremteni azt a bizalmat, ami az ilyen szoros kapcsolathoz kell. Az ETEO-t megalapító vállalatok mögött évek óta tartó együttműködés és az ennek során kialakult bizalom áll, és még így is évekbe telt, amíg a mostani működési modellt kidolgozták. Ilyen fokú kapcsolat nagyon kevés magyar és német cég között van meg, a bizalmi viszony elmélyítése viszont nagyon hosszú idő. Ráadásul Gerliczky István tapasztalatai szerint Németországban is kevés a Saxoniához hasonlóan nyitott és megbízható cég, amelyre az ügyfél nemcsak jól definiált, konkrét feladatot mer rábízni, hanem együtt is dolgoznak azon, hogy a lehető legjobb megoldást valósítsák meg. A működési modell sikeréhez pedig az is kell, hogy a megrendelő partnerek beleegyezzenek abba, hogy a munka fele Magyarországon zajlik – a miskolci irodába is ellátogatott több ügyfél, mielőtt áldását adta volna a munkára.

 

A jó kollektíva amúgy is az ETEO egyik legnagyobb vonzereje. „A kollégák többségével én már dolgoztam korábban, tudtam, hogy félszavakból is megértjük egymást. Összeszokott és magánemberként is összetartó csapatról van szó, ahová egy kis nyitottsággal bárki be tud illeszkedni. Nagyon sok a fiatal közöttünk, majdnem mindenkinek van kisgyereke, akik időnként be is jönnek egy rövid időre. A jelenlétük komoly lelki pluszt tud adni egy fárasztó munkanap végén, és pont emiatt vigyázunk is egymásra. Előfordul, hogy azt mondjuk a másiknak: most hagyd abba a munkát, menj haza, és foglalkozz a családoddal! Hosszú távon is boldog munkatársakat szeretnénk látni, nem gyorsan kiégő embereket” – mesél a csapat értékeiről Nagy Szabolcs.

 

A minőség az első

Szakmai megközelítésében is igyekszik a hazai szoftverfejlesztő cégekétől eltérő módon működni az ETEO. „Itthon, nem kis részben a megrendelők nyomására, a gyorsaság és a költséghatékonyság került előtérbe. A hazai fejlesztőcégek arra törekednek, hogy minél gyorsabban és minél kisebb erőforrásokkal oldják meg a feladatot, a minőség pedig háttérbe szorul. Nálunk ez fordítva van, a késztermék minősége áll a középpontban. Ehhez persze kellenek olyan ügyfelek is, akiknek ez szintén fontos. Sokat segít az agilis módszertan is, hiszen itt a scrum csapatban a felhasználó képviselője is helyet kap, együtt fejlesztik a szoftvert és együtt döntenek arról, hogy a rendelkezésre álló időkeretből mennyi feladatot fognak megoldani úgy, hogy közben a kódminőség is az elvárt szinten marad. A mi ügyfeleink között szerencsére sokan voksolnak a minőségre” – magyarázza a különbséget Gerliczky István.

Mindezt a dolgozók is érzik és értékelik. Nagy Szabolcs számára különösen szimpatikus a cégben, hogy nem kell lejjebb adni a minőségből, hogy mennyiséget tudjanak produkálni. Azt sem várják el tőlük, hogy az első pillanattól kezdve kitermeljék a foglalkoztatásuk költségeit. „Érezzük, hogy a cég háttere lehetővé teszi, hogy mind személyes, mind vállalati szinten legyen idő a felfutásra” – mondja.

Nagy Szabolcs, ETEO
Nagy Szabolcs, ETEO
 

Mindehhez járul, hogy izgalmas munkákon dolgozhatnak. Mivel nem near-shore típusú együttműködésről van szó, korai fázisú, vagy éppen zöldmezős projektekben vehetnek részt, ahol a német féllel egyenrangú munkát végeznek. Ugyanúgy hozzátehetik a saját ötleteiket, meglátásaikat a fejlesztéshez, részesei az ügyféllel folytatott megbeszéléseknek, mint a kinti kollégák. Összességében az ilyen jellegű fejlesztés fényévekre van a sok hazai munkahelyre jellemző szimpla kódírásról.

Ez pedig fontos a dolgozók számára. „Miskolcon születtem, itt jártam iskolába, ide köt a családom, nem szívesen költöznék külföldre – mondja több kollégája nevében is a tízéves karrierje alatt több miskolci cégnél is megforduló Nagy Szabolcs. – Ettől függetlenül én is kerestem a lehetőségét, hogy ne a kiadott utasítások alapján egyszerű kódolási munkát kelljen végezni, hanem olyan állást találjak, ahol a kreativitásomra is szükség van. Ezt itt megtaláltam, a nyugati színvonalú munkáért ráadásul még budapesti szinten is versenyképes juttatást kapok. Nagyrészt mi magunk alakítjuk ki magunknak a munkakörnyezetet, a céges kultúrát. Ha olyan lesz, amilyennek mi szeretnénk, akkor szívesen jövünk dolgozni és az elégedettségünk a végeredményen is meglátszik – az pedig növeli az ügyfél elégedettségét, és a végén mindenki jól jár” – foglalja össze a tanulságot Nagy Szabolcs.