HR

Demján Sándor
Forrás: ITB

Demján Sándor befejezte

Hat év alatt több mint 12 ezer szociálisan rászoruló hallgatót támogatott a Demján Sándor Alapítvány - a program kétmilliárd 260 millió forintot emésztett fel.

 

A Demján Sándor Alapítvány (DSA) bejelentette, hogy a Comenius Program keretében hat évvel ezelőtt elindított kezdeményezés 2012. június 30-ával befejeződött. A DSA a Comenius Program keretében 2006 októberében hirdette meg öt évre szóló felsőoktatási támogatási programját. Az alapító szándéka az volt, hogy a felsőfokú műszaki és gazdaságtudományi képzésben résztvevő hátrányos helyzetű fiatalok tanulmányaikat családi támogatás, illetve anyagi eszközök hiányában ne kényszerüljenek abbahagyni, vagy felfüggeszteni.

Az első évben hét felsőoktatási intézmény 2100 hátrányos helyzetű, szociálisan rászoruló nappali tagozatos hallgatója kapott pályázati úton támogatást, személyenként tíz hónapon keresztül, havonta 20 ezer forintot, összesen 420 millió forint összegben. 2007-től további két egyetem bevonására került sor, így a kilenc felsőoktatási intézmény 2300 hallgatója 460 millió forint összegben kapott támogatást. A pályázó hallgatók száma megtöbbszöröződött, így a pályázat kiírását és elbírálását végző Hallgatói Önkormányzatok munkája és felelőssége is megnövekedett.

Demján Sándor a magánvagyonából az elmúlt hat évben 12 037 szociálisan rászoruló hallgatót támogatott, összesen kétmilliárd 260 millió forint összegben.