Menedzsment

inside_dalos_otto_1
Forrás: ITB

Dalos Ottó lett az év legsikeresebb ICT-menedzsere

Idén is összeállította az év legsikeresebb ICT-menedzsereinek TOP 25-ös listáját az ITBUSINESS, amelyet hagyományosan az INSIDE ITB szezonnyitó rendezvény díjátadó estjén hozott nyilvánosságra – az ITBUSINESS és az ITBEHAVIOUR AWARD győzteseivel egyetemben. Az év legsikeresebb ICT-menedzsere Dalos Ottó lett, míg a kiadó által alapított szakmai díjakat a DO-Q-MENT, az Invitech Solutions, a Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közhasznú Nonprofit Kft. és az ITSH nyerték el.

Hetedik alkalommal hirdette ki az ITBUSINESS (ITB) hazánk legsikeresebb ICT-menedzsereinek TOP 25-ös listáját az őszi szezont megnyitó INSIDE ITB-n. Az idei díjátadó estet – akárcsak tavaly – szakmai nap is megelőzte a BMC-ben; a konferencián több mint 300 felső vezető volt kíváncsi a humánmenedzsment aktuális kihívásaira és a legújabb technológiai trendekre, és persze a győztesekre. Az ITB innovációs és humán díjaira aspirálók élőszóban is bemutathatták pályázatukat.

Elvitték a pálmát

Az INSIDE ITB-re időzítve jelent meg „Az ICT-piac nagykönyve 2017” című kiadvány, a már megszokott igényes, prémium kivitelben. A Nagykönyvben a kiadó idén is publikálta az ICT-iparág legsikeresebb szakembereinek toplistáját, amely a felkért szakmai zsűri és az olvasók a közösségi médiában és e-mailben leadott szavazatai alapján állt össze. Az idei toplista első helyezettje Dalos Ottó, a Cisco Magyarország ügyvezető igazgatója lett. Először került a TOP 25-be, de így szép debütálni, egyből az élen!

Dalos Ottó, Az év legsikeresebb ICT-menedzsere
Dalos Ottó, Az év legsikeresebb ICT-menedzsere
 

A szakember neve persze jól ismert az ICT-világban, hiszen 28 éve dolgozik a szektorban, sőt az elmúlt 17 évet a Ciscónál töltötte különböző vezetői pozíciókban. Most mégis felpörögtek az események és a hírek körülötte, miután idén június 1-jével kinevezték a vállalat ügyvezető igazgatójának. A villamosmérnök és gazdasági mérnök végzettségű vállalatvezető célkitűzéseinek fókuszában a mesterséges intelligencián alapuló megoldások fejlesztése állt az elmúlt időszakban, különös tekintettel a hálózati menedzsmentre.

Kemendi Zsolt az Invitech Solutions képviseletében
Kemendi Zsolt az Invitech Solutions képviseletében
 

A rendezvény szakmai napján mutatkoztak be az ITBUSINESS és az ITBEHAVIOUR AWARD jelöltjei – a kiadó által alapított díjakra előbbi esetében projektfejlesztés és termékfejlesztés, utóbbinál humánmenedzsment kategóriában lehetett pályázni. A beérkezett pályamunkákat a zsűritagok a konferencián élőben is meghallgatták rövid prezentáció formájában.

Hortobágyi Ágoston, a DO-Q-MENT képviseletében
Hortobágyi Ágoston, a DO-Q-MENT képviseletében
 

Az ITBUSINESS AWARD projektfejlesztés kategóriájának győztese az Invitech Solutions lett, Intelligens Biztonsági Szolgáltatások termékkör pályázatukkal. Termékfejlesztésben a DO-Q-MENT diadalmaskodott DOQdrive névre hallgató, felhőalapú, hitelesített dokumentumtároló rendszerükkel és mobilalkalmazásukkal. A különdíjat a Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közhasznú Nonprofit Kft. kapta VR-alapú erőművi tréning platformjukért.

Pál Kata, a Bay Zoltán lkalmazott Kutatási Közhasznú Nonprofit Kft. képviseletében
Pál Kata, a Bay Zoltán lkalmazott Kutatási Közhasznú Nonprofit Kft. képviseletében
 

Az ITBEHAVIOUR AWARD győztese idén az IT Services Hungary lett, a díjat új employer branding stratégiájukkal érdemelték ki.

Sümegi Zsuzsanna, az ITSH képviseletében
Sümegi Zsuzsanna, az ITSH képviseletében
 

Felemelkedett a léggömb

A 15. alkalommal megrendezett INSIDE ITB idén a „Hot-air balloon” címet viselte arra utalva: ahogyan a meleg levegő nélkülözhetetlen ahhoz, hogy a magasba emelkedjen a léggömb, úgy a cégek fejlődéséhez és életben maradásához is elengedhetetlen az idolizmus menedzsment megléte. A magasban maradáshoz tudatos menedzsmentmunkára van szükség, mely ilyen formában ma még ismeretlen a vezetők számára. „Több piaci változás miatt a siker alapfeltétele lett, hogy legyen imázsa a cégvezetőknek, cégtulajdonosoknak. A brand és az imidzs gyönyörűen repíti fel a céget az egekbe, ha az megfelelő háttérrel és tartalommal párosul. Az INSIDE ITB szakmai nap ahhoz adott segítséget, hogy az ominózus léggömb sokáig szálljon, vagy ahol éppen az a kérdés, akkor el tudjon rugaszkodni a talajtól. A díjátadó pedig a már fennlévőket helyezte fókuszba” – mondta Sziebig Andrea, az ITB ügyvezető-főszerkesztője.

 TOP 25

 1. Dalos Ottó
 2. Krénusz Kornél
 3. Christopher Wilson
 4. Felső Gábor
 5. Palencsár Miklós
 6. Javorniczky Áron
 7. Hetényi Márk
 8. Gulyás Péter
 9. Ocskay Szilárd
 10. Vinnai Balázs
 11. Christopher Mattheisen
 12. Mészáros Mariann
 13. Merényi Attila
 14. Oláh Zsanett
 15. Banos Gergely
 16. David Blunck
 17. Rékasi Tibor
 18. Bencsik Balázs
 19. Kaszás Zoltán
 20. Bodrogközi László
 21. Berényi Péter
 22. Egerszegi Krisztián
 23. Hortobágyi Ágoston
 24. Németh Zoltán
 25. Fazekas Barbara