Közigazgatás

switch to digital
Forrás: ITB

Több ezren csatlakoztak Miskolc vonzáskörzetében a Digitális Közösséghez

Az európai szinten is egyedülálló program második fázisában összesen közel 3500-an nyújtották be pályázatukat. A miskolci és a járási pályázatok elbírálása és az eredményhirdetés egyaránt márciusban várható, ezt követően kezdődik az eszközök kiosztása.

Lezárult a Digitális Közösség Program második szakasza, amelyben a Miskolc járásához tartozó települések lakosai pályázhattak térítésmentes laptopokra, és a használatukhoz kapcsolódó oktatásra. A határidő tegnap lejárt, jelenleg a beérkezett pályázatok összesítése zajlik. Az első szakaszhoz hasonlóan most is az utolsó napokban érkezett be a jelentkezések csaknem 40 százaléka.

A járási településeken élők minél szélesebb körű tájékoztatása érdekében a Programiroda február 3. és 20. között mind a 38 települést érintő roadshow-t szervezett, így a központi, miskolci iroda mellett mindenkinek lehetősége volt a saját településén is informálódni a programról. Az egy-egy napra kitelepülő programirodák olyannyira sikeresek és népszerűek voltak, hogy Szirmabesenyőn, Felsőzsolcán, Ónodon és Nyékládházán még egy alkalommal várták azokat, akiknek bővebb információra, segítségre volt szükségük a pályázattal, a pályázati adatlapok kitöltésével kapcsolatban.

A Digitális Közösség Program hozzájárul a digitális íráskészség fejlesztéséhez, a digitális szakadék felszámolásához, amelynek köszönhetően csökkenhet a régióban a munkanélküliség, elősegíthető az esélyegyenlőség megteremtése és a felzárkóztatás.