Közigazgatás

confident self-confidence happiness boldogság magabiztosság
Forrás: ITB

Támogatással állás is akad

Munkahelyteremtő gyártókapacitás bővítés az EPCOS Elektronikai Alkatrész Kft.-nél az Új Széchenyi Terv segítségével.

A szombathelyi EPCOS Elektronikai Alkatrész Kft. 822 millió forint uniós támogatást nyert a „Komplex technológia fejlesztés és foglalkoztatás támogatása” című pályázatával az Új Széchenyi Terv keretében. A 3,3 milliárd forint összköltségvetésű projektben munkahelyteremtést eredményező beruházással bővítették meglévő gyártókapacitásaikat.

A Szombathelyen 1994-ben alakult EPCOS Kft. a TDK csoport tagjaként passzív elektronikai termékek gyártásával foglalkozik. Termékeik a világpiacon keresettek, így azokat globálisan értékesítik az elektronikai, járműipari, valamint energetikai szektorban tevékenykedő megrendelőik részére. A megvalósult fejlesztés előtti gyártókapacitásaik kevésnek bizonyultak a piaci igények kielégítéséhez, így jelentősen bővítették azokat, köszönhetően többek között az elnyert uniós támogatásnak.

A 3.342.374.536 Ft összköltségvetésű és 37 fő munkahelyteremtést eredményező beruházással bővítették meglévő gyártókapacitásaikat. A komplex beruházás lehetőséget biztosított gyártókapacitásaik és a termékválaszték jelentős bővítésére. A fejlesztés bér-és járulék költséget, ingatlan beruházást, valamint eszközbeszerzést tartalmazott. A gyártott passzív elektronikai alkatrészeket a gazdaság számos területén alkalmazzák és jellemzően export piacokon kerülnek felhasználásra. A beruházáshoz 821.205.683 Ft támogatást nyertek el az Új Széchenyi Terv forrásaiból.