Közigazgatás

switch to digital
Forrás: ITB

Oktatással folytatódik a Digitális Közösség Program

Áprilistól szervezett formában, térítésmentesen kapja meg minden nyertes pályázó azokat az ismereteket, amelyekkel aktív számítógép- és internethasználóvá válhat.

Sikeresen halad előre a Digitális Közösség Program: a miskolci pályázatok elbírálását követően a Programiroda feldolgozta és kiértékelte a járási településekről benyújtott több mint 3000 pályázatot is. A tartamilag és formailag egyaránt megfelelő anyagot benyújtók a hét folyamán értesülnek az eredményről. A pályázatok egyharmada esetében még hiánypótlásra van szükség, az érintett pályázókkal a Programiroda munkatársai szintén felveszik a kapcsolatot. A járási települések sikeres pályázói mellett azokat a miskolci lakosokat is most értesítik, akik időközben pótolták a korábban jelzett hiányosságokat.

Az európai szinten egyedülálló Digitális Közösség Program keretében Miskolcon és járásában összesen 17 ezer laptopot, a számítógép és az internet használatához szükséges képzést biztosít térítésmentesen az állam a digitális írástudatlanság felszámolása, az esélyegyenlőség megteremtése és az ország versenyképességének növelése érdekében. Az eszközöket június végéig osztják ki. A program révén a nehezebb körülmények között élő családok is hozzáférhetnek olyan információkhoz a világhálón, amelyek segítik őket az álláskeresésben, az önképzésben, a kapcsolattartásban.

A digitális világban való aktív részvételhez tudást, képességet és lehetőséget kínáló programot idén ősszel Salgótarjánra is kiterjesztik.