Közigazgatás

tárgyalás szerződés deal manager menedzser negotiation sign contract
Forrás: ITB

Megállapodott a kormánnyal a Schneider Electric

A stratégiai együttműködés keretében a Schneider Electric vállalta, hogy megerősíti aktív szerepvállalását a magyar gazdaság fenntartható és versenyképes növekedése érdekében, és az elkövetkező években törekszik hazai gyártó- és szolgáltatótevékenységének további bővítésére.

Az aláíráson a kormányt Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, a Schneider Electric-et Spilkó József vezérigazgató és Julio Rodriguez, a vállalat globális műveletekért felelős ügyvezető alelnöke képviselte. A megállapodás keretében a felek célul tűzték ki további munkahelyek teremtését, az újonnan felvételre kerülő alkalmazottak képzésének támogatását, valamint az innováció és kutatás-fejlesztés szerepének erősítését.

"Az aláírás helyszínéül szolgáló, 18 országot kiszolgáló Regionális Elosztóközpont napi 338 millió forintos forgalmat bonyolít; a termékek Közép-Kelet Európa, Balkán és Izrael logisztikai territóriumon belüli elosztásának lebonyolításával, valamint kis- és középfeszültségű berendezések adaptálásával foglalkozik. A partnerség keretében arra törekszünk, hogy ellátási láncunkban fokozottan együttműködjünk a hazai beszállítókkal - hangsúlyozta Spilkó József vezérigazgató a társaság magyarországi jelenléte kapcsán.

"A Schneider Electric Csoport jövőbeni fejlődésének meghatározó bázisaként tekint Magyarországra, ahol a gyárakban végzett termelési tevékenység és a vezetők nemzetközi tapasztalata, szaktudása mind a gazdasági fellendülés mozgatórugói. Európai viszonylatban Magyarországon található a Csoport negyedik legjelentősebb ipari központja, a Regionális Elosztóközpont pedig hamarosan a harmadik logisztikai kulcsplatformunkká lép elő. Vállalatunk az energiamenedzsment számos területén kínál integrált megoldásokat, az energiafelügyeleti és épületautomatizálási rendszerektől egészen az ipari folyamatokat átfogó architektúrákig" - mondta Julio Rodriguez, a vállalat globális műveletekért felelős ügyvezető alelnöke.