Közigazgatás

brainstorming ötlet idea gondolat think okos smart clever
Forrás: ITB

Okosiskola Jászfényszarun

A helyi önkormányzat és a Samsung Electronics Magyar Zrt. együttműködésének eredményeként megvalósult oktatási központ a legkorszerűbb digitális eszközökkel járul hozzá a térség versenyképességének javításához.

A nemzetgazdaság növekedése elképzelhetetlen megfelelő informatikai tudás és az ahhoz szükséges informatikai oktatás nélkül – jelentette ki Vályi-Nagy Vilmos infokommunikációért felelős államtitkár a Samsung SMART School megnyitóján 2014. január 23-án, Jászfényszarun. A legmodernebb technikával felszerelt, komplex informatikai oktatási központ átadásával a jászfényszarui kisiskolásoknak valódi lehetőségük nyílt a digitális írástudás elsajátítására, melynek elterjesztése az egyik legfontosabb kormányzati törekvés – hangsúlyozta Vályi-Nagy Vilmos. Az államtitkár beszédében arra is kitért, hogy a Samsung nem csak a kormány stratégiai partnere, de a helyi önkormányzattal való együttműködése is példaértékű.

A Samsung SMART School a vállalat tervei szerint rövid időn belül a jászsági régió legkorszerűbb oktatási intézményévé válhat. Az iskolának a Jászfényszaru Önkormányzata által biztosított, patinás, ugyanakkor az oktatási céloknak megfelelően felújított, és a legmodernebb technológiával felszerelt Rimóczi-kastély ad otthont.

Az intézményben részben 8-13 éves korú gyermekeket, részben pedig munkanélküli fiatalokat oktatnak, képeznek. Az általános iskolások a digitális technológiára épülő tanulási módszereket sajátítanak el, melyek segítségével bármely területen hatékonyabban szerezhetnek új ismereteket. A nekik szóló oktatási programban összesen kilenc helyi pedagógus vesz részt, akik heti 19 órában tanítanak 95 gyermeket. A Samsung SMART School egy bárki számára elérhető digitális technológiákra és elektronikai ismeretekre épülő három hónapos, 192 órás tanfolyam keretében a munkanélküliek elhelyezkedési esélyeit javító felnőttképzést is biztosít.