Közigazgatás

Megállapodtak.
Megállapodtak.
Forrás: ITB

Partnerségre lépett a Telekom a Kormánnyal

Cél a nagysebességű szélessávú internet elérhetősége mindenki számára, a digitális írástudás terjesztése, a vállalkozások versenyképességének növelése.

Partnerségi együttműködési megállapodást kötött Magyarország digitális fejlesztése érdekében a Kormány és a Deutsche Telekom Csoporthoz tartozó Magyar Telekom. Orbán Viktor miniszterelnök, Timotheus Höttges, a Deutsche Telekom vezérigazgatója és Christopher Mattheisen, a Magyar Telekom vezérigazgatója mondott beszédet a ma Budapesten rendezett hivatalos ünnepségen.          

A megállapodás részleteit tartalmazó dokumentumban foglaltak szerint a Magyar Telekom szándéka az, hogy beruházásaival elősegítse a nagysebességű szélessávú internet mielőbbi hazai elérhetőségét. Az új technológiák és infokommunikációs megoldások intenzív használata hozzájárul az emberek életminőségének, a vállalkozások hatékonyságának és a magyar gazdaság nemzetközi versenyképességének javításához. A vállalat célja továbbá a digitális írástudás és a biztonságosabb internethasználat széleskörű elterjesztése.