Közigazgatás

e-government e-közigazgatás levéltár eélektronikus ügyintézés
Forrás: ITB

A váci a legújabb kormányablak Pest megyében

Az elmúlt hetekben a megyében Vecsésen, Százhalombattán, Budaörsön, és most Vácott nyílt Kormányablak. A kormányablakok könnyen elérhető helyszínen, egységes módon, egységes arculattal, informatikai támogatással és nyitva tartással fognak működni.

Az egyablakos ügyintézés legújabb, váci helyszínét Bíró Marcell, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium közigazgatási államtitkára adta át február 18-án Tarnai Richárd Pest megyei kormánymegbízottal közösen. A Kormányablakok a közigazgatás átalakításának hírnökei”– mondta a megnyitón az államtitkár. Tarnai szerint az ügyfelek számára érezhető javulást hoz az egyablakos ügyintézési rendszer, hiszen az egységes arculattal, jól megközelíthető helyszíneken nyíló kormányablakokban a gyorsaság mellett az ügyfelekkel szembeni kedvesség is elengedhetetlen.

Természetesen nemcsak Pest megyében, országszerte folyamatosan nyílnak meg az ügyintézést nagyban megkönnyítő kormányablakok. Értesüléseink szerint a legújabb Kormányablakot Kisvárdán avatták fel, az objektumot a Városháza épületével egy időben adták át Nyíregyháza és Tiszalök után Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében harmadikként.

A kormányablakok megnyitása a kormány közigazgatási reformjának utolsó lépése, ami lehetővé teszi, hogy az állampolgárok a lakóhelyükhöz legközelebb tudják intézni államigazgatással kapcsolatos ügyeiket.