Közigazgatás

startup
Forrás: ITB
Pályázati felhívás

Kétmilliárd hazai startupoknak

Meghirdette Startup Factory pályázati felhívását a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) szakpolitikai támogatásával. A kiírás 2 milliárd forinttal támogatja a startupokat felkaroló inkubátorok szakértői tevékenységét és mentorálási szolgáltatásait.

Összesen kétmilliárd, inkubátoronként legfeljebb 300 millió forintra lehet pályázni mától a Startup Factory keretében, tájékoztatott Schanda Tamás, az ITM parlamenti és stratégiai államtitkára. A kiírás célja az, hogy az egyedi ötletekre építő magyar cégek megfelelő támogatást kapjanak erősödésükhöz, fejlődésükhöz. A magyar kormány kiemelt törekvése, hogy növelje a hazai kis- és középvállalkozások innovációs teljesítményét, ehhez nélkülözhetetlen a startupok növekedését biztosító inkubátorhálózat hatékony működtetése.

Az elmúlt években az NKFIH finanszírozóként és szakmai koordinátorként is meghatározó szerepet játszott a startupoknak és inkubátoroknak szóló pályázati konstrukciók meghirdetésében, teljes körű lefolytatásában. Az eddigi programok eredményeként már több mint 100 magyar startup jutott magas szintű szakértői támogatáshoz, befektetéshez, mentoráláshoz.

A kétmilliárd forint keretösszegű Startup Factory pályázat figyelembe veszi és hasznosítja a korábbi tapasztalatokat, új lehetőségeket teremt a hazai inkubátorok szakmai munkájának folytatásához.