Közigazgatás

Szilvaszedés
Forrás: gardeneco.com
A NISZ fejlesztése

Új mobilalkalmazás segíti az egyszerűsített foglalkoztatásbejelentést

Az EFO Pro a 2013-ban indított, népszerű, foglalkoztatásbejelentő mobilapp, az EFO továbbfejlesztése. Megkönnyíti az egyszerűsített foglalkoztatásban alkalmazott munkavállalók bejelentését. Az új alkalmazást a felhőalapú adatmentésnek köszönhetően több eszközön párhuzamosan lehet használni, emellett az első olyan mobilalkalmazás, amely „érintés” útján (NFC-kapcsolattal) képes kiolvasni a felhasználó adatait az új típusú személyi igazolvány elektronikus tároló eleméből.

Az EFO Pro mobilalkalmazást az egyszerűsített foglalkoztatásról szóló 2010. évi LXXV. törvény (Efo.tv.) szerint létesíthető munkaviszony elektronikus bejelentésének támogatására fejlesztette a NISZ. Az app használatával bárhonnan, bármikor elvégezhető az egyszerűsített foglalkoztatásban alkalmazott munkavállalók adminisztrációja. Az újonnan fejlesztett EFO pro még kényelmesebbé és biztonságosabbá teszi a bejelentésekkel kapcsolatos felhasználói adatkezelést. A felhasználó számára nagy előnyt jelent az is, hogy a rendszer automatikusan frissíti az új űrlap verziókat. Használata nem igényel semmilyen speciális tudást, ugyanakkor számos olyan automatikus ellenőrző funkcióval rendelkezik, amely egyszerűvé, és megbízhatóvá teszi működését.

A mobilapp megújult verziója olyan többletfunkciókat is tartalmaz, amelyek tömeges bejelentés esetén segítik a bejelentésre kötelezett munkáltatókat, és gondoskodnak az alkalmazásban kezelt személyes adatok megfelelő szintű védelméről. Az új verzió emellett olyan egyéb kényelmi szolgáltatásokat is nyújt a felhasználók számára, mint például az adatállományok előállítása közvetlenül a könyvelői programokhoz. Mindkét nagy alkalmazásáruházban elérhető.