Közigazgatás

Budai J. Gergő, a Vodafone Magyarország Igazgatóságának alelnöke
Budai J. Gergő, a Vodafone Magyarország Igazgatóságának alelnöke
Forrás: Vodafone
18000 száz megabites végpont

Új településeket ért el a szupergyors internet

Három újabb régióban érhető el a szélessávú, 100 Mbit/mp sebességű internet. A hálózat fejlesztését még a UPC nyerte el 2017-ben, a Vodafone befejezte a fejlesztést, melynek ünnepélyes átadására július 22-én került sor.

Átadták a Szupergyors Internet Program (SZIP) keretében megépített internetes hálózatot, mely három régió 14 települését érinti Pest megyében. A monori, dabasi és gyáli járásokban lévő, 18 ezer végponton fejezte be a közelmúltban a hálózati fejlesztéseket a Vodafone Magyarország a Szupergyors Internet Program (SZIP) keretében. A hálózat fejlesztési munkálatokra pályázatot a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség írt ki pályázatot 2017-ben, ahol előre meghatározott paraméterekkel várta a telekommunikációs cégek jelentkezését.

A UPC 2017 elején három – Monor, Dabas és Gyál – közép-magyarországi járásban, összesen 14 településen nyerte meg a teljes egészében hazai finanszírozású pályázatot, amelyet a UPC megvásárlását követően, jogutódként, a Vodafone Magyarország fejezett be. A SZIP-ben vállalt 12 ezer végponttal együtt összesen több mint 18 ezer, több mint 100 Mbps szélessávú internetelérésre képes végpont épült ki.