Közigazgatás

money pénz elszámolás BM NFÜ kiírás pályázat felhívás tender számlázás
Forrás: ITB

Ősszel kezdődhet az uniós pályázatok kiírása

Magyarország az új uniós költségvetési időszakban a strukturális alapokból és a kohéziós alapból a hazai társfinanszírozással együtt 7480 milliárd forintot használhat majd fel.

Magyarország benyújtotta a 2014-2020 között érkező uniós források felhasználásának keretét jelentő partnerségi megállapodást az Európai Bizottságnak múlt pénteken, várhatóan ősztől kezdődhet a pályázatok kiírása – jelentette be Cséfalvay Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) államtitkára. A 2014-2020-as fejlesztési időszak főtárgyalója elmondta: az egyes területek támogatási céljait, prioritásait, forrásait részletesen meghatározó operatív programokat is benyújtják a tervek szerint március végén. A dokumentumok véglegesítése most folyik.

Az Integrált Közlekedésfejlesztés Operatív Program (KOP) kerete 1034 milliárd forint, a Környezeti és Energetikai Hatékonysági Operatív Programé (KEHOP) mintegy 1120 milliárd, az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Programé (EFOP) 885 milliárd, a Közigazgatás- és Közszolgáltatás-fejlesztés Operatív Programé (KÖFOP) csaknem 300 milliárd forint, a Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Programé (VEKOP) pedig mintegy 270 milliárd forint, sorolta az államtitkár.