Security

agentsmith
Forrás: Warner

Tucatnyi biztonsági nagyágyú egy helyen

Számos it-security celeb vesz részt majd Kelet-Közép-Európa független it-biztonsági fesztiválján, a Hacktivity-n, amely minden évben – számos szempontból – nagyobb, mint az előző évben volt.

12 éves lett a Hacktivity. Idén sem fognak unatkozni azok, akik jegyet váltanak: összesen 30 előadás, 4 workshop közül válogathatnak, akiket a komoly szakmai tartalom, az új trükkök, technikák, megoldások érdekelnek. Egy új szekció és a szórakozás is helyet kap az idei konferencián, a jól bevált hekkerverseny sem marad el, valamint hardverhekkelés, lockpicking, esti buli is lesz.

FElix Lindner (FX)
FElix Lindner (FX)
A Hacktivity idei keynote speakere nem más, mint Felix Lindner, hackerkörökben ismertebb nevén ’FX’, aki a Recurity Labs alapítója és felsőkategóriás biztonsági tanácsadója is egyben. Előadását meglepetésnek szánja, csak a szemléletmódját ismerjük. Felix úgy véli, a hackelés végérvényesen megváltozott, hiszen ma már nemzetközi kapcsolatok alakulhatnak át amiatt, hogy egy ember kétes tartalmú USB meghajtókat juttat el mindhárom nagyhatalomnak. Akár egyetlen, a biztonsági rések kihasználására alkalmas program (exploit) is sok tízezer dollárt érhet a világ katonai és bűnüldöző szerveinek, miközben egyes sebezhetőségeket kettős felhasználású technológiának, azaz fegyvernek minősítenek.

Akiket a hekkelés gyakorlati oldala érdekel, és ingyen Hacktivity jegyet pedig szerene kapni, a budapesti hackerspace gyakorlati foglalkozásaira érdemes ellátogatnia. Itt behatóbban megismerhetnek egy-egy területet gyakorlati szemszögből. A legjobbak között összesen tíz belépő talál gazdára.