Security

Fugle_580
Forrás: Trend_Micro
Gamification védelmi célokra

Megjelent a Fugle magyar változata

„Mi az a Fugle?” – kérdezheti bárki. Nos, a Trend Micro a célzott támadások elleni védekezés tanítására létrehozott szerepjátéka. A biztonsági cégek 2016-os előrejelzéseinek eléggé markáns közös halmaza, hogy gyakoribbá válnak a célzott, sőt, személyre szabott támadások. Ezért éppen itt volt az ideje ennek a honosításnak.

Függetlenül az élet árnyoldalaitól, szeretnénk az hinni, hogy „pont velünk nem történik meg”. Sajnos azonban a valóságban a gazdálkodó szervezetek elleni célzott támadások esetében a biztonságtechnikusok szerint csak az a kérdés „mikor”, és nem az, hogy „megtörténik-e”.

A „Célzott támadások: A játék” című projektjének segítségével a Trend Micro az események középpontjába helyezi a játékost, aki egy nemzetközi cég, a Fugle főinformatikusa lehet. Ez a cég hamarosan piacra dobja biometrikus személyazonosításos mobilfizetési alkalmazását. A játékos irányítja majd a projekt utolsó szakaszait, együttműködve a céges biztonságtechnikusokkal, a marketinges és PR kollégákkal, valamint persze a vezérigazgatóval.

Ebben a kritikus időszakban számos versenytárs és egyéb személy áll ugrásra készen, akik legfőbb célja megkaparintani a cége birtokában lévő adatokat. Vajon helyes döntéseket fog hozni? Sikerül betartania a projekt határidejét és költségvetését? Meg tudja védeni vállalatát a támadásoktól?

A jól ismert „Choose Your Own Adventure” (Kaland – Játék – Kockázat) könyvek alapján ez a játék is alkalmat ad arra, hogy valaki más helyébe képzeljük magunkat, és így próbára tegyük saját képességeinket. 

A szereplők 

A Fugle karakterei
A Fugle karakterei
 

A játékos: informatikai vezető. Kiváló előrelátó képességű, gyakorlott. Az alkalmazás mögött ő a „szív” és az „agy”. Kiváló programfejlesztési és szervezetirányítási képességével egyengeti cége útját a virágzó jövő felé.

Randall: a biztonságtechnikai vezető. A vezető jobbkeze. Gondoskodik a vállalat biztonságáról és ügyfeleik magánszférájának védelméről. Randall egy szakértői álomcsapat főnöke, aki az ügyfelek adatainak biztonságáért felel a vállalatnál.

Melinda: az elnök-vezérigazgató. Melinda alakítja ki és valósítja meg a teljes vállalati stratégiát. Az egyik legkiválóbb előrelátó képességgel rendelkező vezérigazgató az egész iparágban, és a legjobb az ötletek gyakorlati megvalósításában.

Vanessa: a marketingigazgató. Egyetemi diplomát szerzett a Yarvard University marketing és kommunikáció szakán; maga a megtestesült profizmus. Vanessa ismeretei kiterjednek az adatbiztonsági iparág egészére, és azon túlra is. Ő inspirálja és ő vezényli le a cég marketingkampányát.

Julian: PR menedzser. Az egyszeri és megismételhetetlen Julian több mint egy évtizede dolgozik az iparágban, és tavaly „Legkiválóbb PR menedzser” díjat kapott az újságírók szövetségétől. Közvetlenül Vanessa irányítása alatt dolgozik, mindig barátságos, mindig profi, valamint mindig segítőkész a sajtó felé.

Vic: Harrisson őrmester, aki nem bízik a technikában, csak a hagyományos nyomozási módszerekben; nagyon alapos nyomozó, aki előtt nagy jövő áll a rendőrkapitányság szolgálatában. Ha kíváncsi szakmai pályájának alakulására, keresse fel a 2020.trendmicro.com webhelyet.