Security

felhő
Forrás: net-security.org

Magyarországon is elérhetőek a Barracuda tárolási megoldásai

A Barracuda tárolási megoldásai könnyen kezelhető és költséghatékony lehetőséget kínálnak a vállalatok számára a tárolási folyamatok optimalizálására és az adatok védelmére.

A felhőhöz kapcsolódó biztonsági és tárolási megoldások egyik vezető szállítója hazai bemutatkozó sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy Magyarországon is elérhetővé vált tárolási termékportfóliója, mely magában foglalja a Barracuda Backup és Barracuda Message Archiver eszközöket. Fontos mérföldkő ez, hiszen a terület egyik legjelentősebb szereplőjéről van szó: az IDC jelentése szerint a Barracuda vezeti a mentési célból épített készülékek piacát 53 százalékos részesedéssel. A vállalat egyik legfontosabb megkülönböztető előnye versenytársaival szemben az, hogy egy csomagban kínálja a helyi készüléket és a felhőalapú védelmet. A cég piacvezető biztonsági és tárolási megoldásai eszköz, virtuális eszköz, felhőalapú illetve hibrid telepítési lehetőségeket kínálnak.

„Vezető tárolási termékeinket most a magyarországi vállalatok számára is széles körben elérhetővé tesszük, amiben disztribútorunk, a SafeSoft Kft. nyújt kiemelt támogatást. Az integrált rendszerek nemzetközi értékesítési sikereit folytatva célunk, hogy viszonteladóink számának növelésével a magyar piacon is az élre kerüljünk az integrált PBBA megoldások szegmensében” - mondta el a sajtótájékoztatón Wolfgang May, a Barracuda közép-kelet-európai régiójának értékesítés- és disztribúciófejlesztésért felelős menedzsere.

A Barracuda Backup integrált mentési és helyreállítási megoldás magában foglal minden szükséges elemet az adatok biztonságos tárolásához, beleértve a szoftvert, a tárhelyet és a felhőalapú technológiát. Az eszköz akár ötvenszer hatékonyabb tárolást biztosít a deduplikációnak köszönhetően, és a felhőbe vagy a privát helyre történő replikációt is lehetővé teszi. A Barracuda széles kínálatában egyaránt megtalálhatók az 500 GB helyi tárterülettel rendelkező, kisvállalkozásoknak szánt eszközök, mint a 100 TB-os készülékek, amelyek az adatközpontokat is képesek kiszolgálni. A szervezetek változó informatikai környezeteihez alkalmazkodva a megoldás egyszerre képes gondoskodni a fizikai szerverek, illetve a VMware és Hyper-V környezetek pillanatkép-alapú és részletes mentéséről. A telepített Cloud LiveBoot szolgáltatás lehetővé teszi a VMware virtuális gépek közvetlenül a mentésből való indítását a helyi szerverek vagy elsődleges tárolók adatvesztése esetén. Továbbá az adatok a felhőalapú Copy (www.copy.com) fájlszinkronizáló és –megosztó szolgáltatáson keresztül is elérhetőek.

A Barracuda Message Archiver az e-mailek egyszerű megőrzésében, helyreállításában és exportálásában segíti a vállalatokat olyan képességek alkalmazásával, mint az egyszeres tárolási módszer, az üzenetek tömörítése és a csatolmányok eltávolítása. A megoldáshoz elérhető Microsoft Outlook bővítmény, mobil alkalmazások és intuitív központi menedzsment rendszer révén a felhasználók bármikor, bárhonnan hozzáférnek archívumaikhoz a böngészőből, Outlook szoftverből és iOS vagy Android rendszerű okostelefonokról egyaránt. A termék a tömörítési és deduplikációs technológiák alkalmazásával minimálisra csökkenti a tárolt e-mailek méretét, így kiterjeszti a levelezőszerverek kapacitását. Emellett különféle megfelelőségi előírások és iparági szabványok követelményeinek teljesítését is támogatja. Ezen felül az e-mail archiváló megoldás a  Barracuda Backup szolgáltatásaival is kombinálható, illetve a Copy felületre való exportálással a fájlok gyorsan elérhető válnak a katasztrófa-helyreállítást követően.