Security

biztonság
Forrás: theage.com.au

Interaktív kiberfenyegetettségi térkép

A Kaspersky Lab elindította interaktív kiberfenyegetettségi térképét, amely vizuálisan, valós időben mutatja be a világszerte bekövetkező kiberbiztonsági incidenseket.

A felhasználók forgathatják a földgömböt, és ráközelíthetnek a világ bármely részére, hogy közelebbről is szemügyre vegyék a helyi fenyegetettségi állapotot. A valós időben észlelt különféle fenyegetéseket eltérő színekkel jelölik. A felhasználók leírásokat jeleníthetnek meg minden egyes fenyegetésről vagy kikapcsolhatják az egyes fenyegetés típusok megjelenítését. A közösségi oldalakon való megosztást lehetővé tevő gombok mellett további gombok szolgálnak a háttérszín, a nyelv és a megjelenítési mód (sík térkép vagy forgatható földgömb) megváltoztatására. Egy hasznos hivatkozás pedig a Kaspersky Security Scan 2014 oldalra visz, ahol a felhasználók ellenőrizhetik, hogy számítógépük fertőzött-e valamilyen rosszindulatú programmal.

„A Kaspersky Lab minden nap több mint 300 000 rosszindulatú objektumot kezel. Három évvel ezelőtt ez a szám még csupán 70 000 volt, azonban a vírusellenes technológiák is fejlődésen mentek keresztül, így nem okoz gondot számunkra, hogy megbirkózzunk ezzel a hatalmas forgalommal. Honnan jönnek a támadások? Hol kattintanak a felhasználók a leggyakrabban a rosszindulatú hivatkozásokra? A rosszindulatú programok mely fajtái a legelterjedtebbek? Ezeket a kérdéseket teszi fel sok felhasználó. A kiberfenyegetéseket bemutató új térképünk mindenki számára lehetővé teszi, hogy valós időben alkothasson képet a kiberaktivitás mértékéről, és átérezhesse, hogy milyen szakértőink egyikének lenni.” - nyilatkozta Denis Zenkin, a Kaspersky Lab vállalati kommunikáció részlegének vezetője.

A kibervilág interaktív térképe a http://cybermap.kaspersky.com címen érhető el. A helyes megjelenítéshez a böngészőnek támogatnia kell a WebGL-t.