Security

Már egy hét se, és Hacktivity!

Október 10–11-én immáron 11. alkalommal ismét kezdetét veszi Kelet-Közép-Európa független IT Biztonsági Fesztiválja, a Hacktivity. 28 előadás párhuzamosan két szekcióban, interaktív kiscsoportos workshopok, termékdemonstrációs szekció, hardware hacking, lockpicking várja az érdeklődőket. Október 3.-a 18 óra és október 5.-e éjfél között egy kis wargame játékkal pedig 42 diák ingyen belépőt is nyerhet a fesztiválra.

 Jason Chan
Jason Chan
A konferencia idei keynote előadói nem kisebb nevek, mint Jason Chan, a Netflix biztonsági igazgatója, valamint David Jacoby, a Kaspersky Lab senior biztonsági kutatója. Jason Chan arról beszél majd, hogyan egy jelenleg több mint 30 millió előfizetővel rendelkező streaming szolgáltatást biztonságosan fejleszteni és üzemeltetni. David Jacoby személyes témát hoz az idei fesztiválra, azt hogy hogyan is hackelte meg saját otthonát. Feltörte többek között okostévéjét, hálózati berendezéseit (router, nyomtató, hálózati tárolóeszköz), lakása pedig egy rosszindulatú kódokkal teli hellyé változott.

David Jacoby
David Jacoby
A két „sztár” mellett számos izgalmat tartogat a kétnapos hackerfesztivál. Molnár Gábor az elmúlt év egyik nagy port kavart webes sérülékenységéről, az általa felfedezett Rosetta Flash-ről fog előadást tartani, igazi különlegességnek ígérkezik a mainframe számítógépek biztonságát taglaló előadása Philip Young-nak, szó lesz a felhőrendszerek védelmére használt új módszerekről K. Lengyel Tamástól, valamint Bősze Tibor a legfontosabb kripto pénztárcánkat fenyegető veszélyeket fejtegeti majd, melyekkel a biztonságtudatos felhasználóknak tisztában kell lenniük. A Check Point-tól érkezik Shahar Tal aki megmutatja, hogy lehet több százezer telekommunikációs eszköz felett átvenni az irányítást és a sajtóban is tárgyalt, nemzetbiztonsági körökben előszeretettel használt FinSpy Androidos kémprogram működése is terítékre kerül Marosi Attila előadásában. Androidos alkalmazások elemzésére is kapunk megoldást Milan Gabortól és Danijel Grah-tól annak érdekében, hogy meggyőződjünk az appok valóban biztonságosan továbbítják-e az adatainkat a különféle szerverekre.

Az előadásokkal párhuzamosan idén is lesznek élő kiscsoportos hackelések, úgynevezett Hello Workshopok. Összesen hét téma várja a vállalkozó kedvűeket a webes, Android alkalmazások tesztelésétől kezdve a Linux kernel modulok fejlesztésén át egészen a rootkit készítésig és detektálásig, valamint a shellkód elemzésig.

Ismét terítékre kerül a termékdemó szekció. A program idén kizárólag egy biztonsági problémára a mintaillesztéssel nem detektálható APT jellegű támadások felderítésére fog fókuszálni, melyre a szervezők minden hálózati megoldással rendelkező gyártót meghívtak.

A Hacktivity fesztivált a kezdetektől áthatja a játék és a megmérettetés. A HACK24 a helyszínen csapatosan játszható 24 órás verseny, ahol értékes nyereményekért kell bizonyítani a tudását a csapatoknak logikai feladványok, közösségi feladatok, kriptográfiai és sztegano pályákon keresztül. 15 online pályán és számos a szponzorok által kitalált nehézségeken kell továbbjutniuk a csapatoknak. A lockpicking teremben, roncsolásmentesen zárakat lehet nyitogatni szakember segítségével, a hardware hack teremben pedig egyedi kütyüket lehet forrasztani. Az udvaron félóránként lehet csillagászati előadásokat nézni. Aki legális hackelésből nyaralni vinné a családját az keresse a Prezit, ahol a cég biztonsági szakemberei adnak információt és azonnali hackelési lehetőséget a Prezi pénzdíjas hibakeresési programjának segítségével.


A rendezvényre a diákok évek óta nagyon kedvezményes diák áron juthatnak be. Ám idén a Deloitte Magyarország támogatásának köszönhetően 42 diák ingyen vehet részt a fesztiválon. „Úgy gondolod, fel tudod törni?” jeligéjű online versenyt hirdettek, ahol október 3.-a 18 óra és október 5.-e éjfél között közel 30 pályán mutatják meg képességeiket a diákok. Jelentkezni és „hadba állni” érdvényes diákigazolvánnyal a

A konferenciáról további információk, a részletes program és regisztráció elérhető a weboldalon és a Facebook oldalon:

www.hacktivity.com

http://www.facebook.com/hacktivity