Security

tuzfal
Forrás: YourSpot

A Fortinet bemutatta a világ első terabit sebességű tűzfal célberendezését

A FortiGate 3980E és a FortiGate 7060E teljesítményét az Ixia új CloudStorm 100GE alkalmazás és biztonsági tesztje hitelesítette.

A Fortinet, a nagyteljesítményű kiberbiztonsági megoldások terén piacvezető nemzetközi vállalat új megoldásokat jelentett be, amelyek segítségével elsőrangú vállalati tűzfalai már az adatközpontok, szolgáltató ügyfelek és vállalatok számára is elérhetővé válnak. A FortiGate 3980E a világ első olyan biztonsági eszköze, ami eléri az 1 Tbps-os tűzfal teljesítményt, a FortiGate 7060E pedig a piacon egyedüllállóan, a következő generációs tűzfalak (NGFW) áteresztőképességének 100 Gbps-os sebességét biztosítja.

Mindkét vállalati tűzfal a Fortinet fejlett biztonsági feldolgozó egységeit (SPU) alkalmazza, hogy példa nélküli teljesítményt és a Fortinet Security Fabric biztonsági keretrendszerét biztosítsa, így a nagyvállalatoknak nem kell választaniuk a biztonsági funkciók vagy a hálózati sebesség között.

FortiGate 3980E vállalati tűzfal

A Fortinet 3000-es vállalati tűzfalait úgy tervezték, hogy a legnagyobb teljesítményt biztosítsák egy kompakt appliance formájában. A FortiGate 3980E vállalati tűzfal elindításával a cég bővíti kínálatát.

• A FortiGate 3980E vállalati tűzfal a világ első Tbps-os hálózati biztonsági célberendezés, ami 1,12 Tbps-os tűzfal teljesítményt kínál a 470 Gbps-os VPN áteresztőképesség mellett.

• A FortiGate 3980E teljesítményét az Ixia BreakingPoint tesztje is hitelesítette.

• Ez a teljesítmény lehetővé teszi a FortiGate 3980E-nek, hogy adatközpontok számára értékes tűzfalként működhessen, biztosítsa az adatközpontok közötti átjárhatóságot, vagy egy belső adatközpont szegmentálás tűzfalaként funkcionáljon. • Ideális olyan vállalatok számára, amelyeknek nagyon magas átviteli sebességre és mély vizsgálatra van szükségük, mindezt egy kompakt formában szállítva, ami kisebb teret foglal és csökkenti a működési költségeket.

• 32 biztonsági feldolgozó egysége (SPU) lehetővé teszi a biztonsági és hálózati folyamatok felgyorsítását, miközben csökkenti a hőt és az energiafogyasztást.

• A FortiGate 3980E két darab GE RJ45, tizenhat darab 1/10 GE SFP/SFP+ és tíz darab 100 gigabites QSFP28 porttal rendelkezik a maximális helykihasználtság és rugalmasság érdekében.

FortiGate 7060E vállalati tűzfal

A Fortinet új 7060E tűzfala a létező legfejlettebb vállalati tűzfal megoldást képviseli, és ideális nagyvállalatok, adatközpontok és szolgáltató rendszerek számára, amelyek nem engedhetik meg maguknak, hogy kompromisszumot kössenek az áteresztőképesség, az arány és a fejlett biztonsági funkciók tekintetében.

• A FortiGate 7060E vállalati tűzfal egy modern, moduláris berendezés soha nem látott fenyegetés védelmi teljesítménnyel és rugalmassággal, hogy megfeleljen az egyedi telepítési és felhasználási követelményeknek.

• A FortiGate 7060E az Ixia BreakingPoint és az új CloudStorm 100GE alkalmazás és biztonság tesztjén kiérdemelte a világ leggyorsabb, 100 Gbps-os bizonyított NGFW teljesítménnyel rendelkező tűzfal címét, és egyenként 160 Gbps-os alkalmazás kontroll és 120 Gbps-os behatolás-megelőző teljesítményt biztosít.

• A FortiGate 7060E kiváló hálózati rugalmasságot kínál akár nyolc darab 100 GE, tizenhat darab 40 GE vagy hatvannégy darab 10 GE porttal.

• A 7060E modularitása és rugalmassága a magas NGFW áteresztőképességgel kombinálva lehetővé teszi a rugalmas telepítési lehetőségeket, beleértve a fejlett belső szegmentálás tűzfal konfigurációkat is.

• A FortiGate 7060E vállalati tűzfal egyszerűsített csomagokban érhető el központosított árakkal és licenszekkel, amik az eszközhöz kötődnek az egyéni lemezek helyett, az összetettség csökkentése és az árnak megfelelő teljesítmény biztosítása érdekében.

"A felhő, a dolgok internete (IoT) és a nagymértékben összekapcsolt digitális gazdaság már eddig is megterhelőek voltak a vállalati IT-erőforrások számára, és emellett gyorsan nőnek a teljesítmény(hez kapcsolódó) elvárások, amelyeket a jelenlegi biztonsági megoldások megkövetelnek. A vállalatok nem engedhetik meg maguknak, hogy feláldozzák a hálózati teljesítményüket vagy a biztonsági funkcióikat ezen a rendkívül versenyképes és fejlődő területen. A Fortinet ezért folyamatosan fejleszt, hogy a legnagyobb teljesítményű és legbiztonságosabb megoldásokat biztosítsa a piacon, amelyek lehetővé teszik ügyfeleinknek, hogy teljes mértékben kihasználják a technológiai infrastruktúrájukat, miközben biztosak lehetnek abban, hogy a felhasználóik és az adataik biztonságban vannak" – mondta Ken Xie, a Fortinet alapítója, vezérigazgatója és a bizottság elnöke.

A FortiGate 7060E és 3980E – a hírek szerint – 2017 első negyedévétől lesz elérhető hazánkban. A termékjellemzők és részletesebb információ a Fortinet megoldásairól ITT érhetők el.A Fortinetről

A Fortinet (NASDAQ) védelmezi a világ legnagyobb cégeinek, tárhely szolgáltatóinak, és állami intézményeinek legféltettebb adatait. Termékei és szolgáltatásai átfogó, integrált és hatékony védelmet nyújtanak a dinamikus biztonsági fenyegetések ellen, és egyúttal egyszerűsítik az IT infrastruktúrát. Az ágazat legmagasabb szintű kockázat-kutatása, értesülései és elemzései állnak rendelkezésükre. Az egyfókuszú hálózati biztonság szolgáltatókkal ellentétben a Fortinet képes megoldani a szervezetek legfontosabb biztonsági problémáit, függetlenül attól, hogy hálózatról, alkalmazásról, vagy mobil környezetről van szó, legyen az fizikai, vagy felhő/virtuális megoldás. Világszerte több mint 210,000 vásárló bízza a Fortinetre legféltettebb adatait. Tudjon meg többet a www.fortinet.com weboldalon!