Security

it_biztonsag_lakat
Forrás: emaze.com

Egyszerűsödnek a biztonsági termékek

Másodszorra szervezte meg a biztonsági termékeiről ismert Sophos a disztribúciós partnereinek szóló találkozóját, a rendezvényre október 11-én, Budapesten kerül sor. Az érdeklődők a biztonsági piac fejlődéséről, a magyar piaccal kapcsolatos terveikről és a hamarosan érkező újdonságokkal ismerkedhettek meg.

"Amellett, hogy az elmúlt 13 évben 36-szorosára növekedett az IT-biztonsági piac, rengeteget változtak a megoldások is" – ismertette a biztonsági termékeiről ismert Sophos partnertalálkozóján Nebojsa Stankic, a vállalat Magyarországért is felelős channel menedzsere.

A biztonsági termékek piaca sokat változott az elmúlt időben: az egyszerű antivírus megoldás helyett a gépi tanulás felel rendszereink biztonságáért, a jelzések, naplóbejegyzések helyett a SIEM (Security Information and Event Management) jelent meg. Egy termék helyett több megoldást egymásba csomagolva vásárolnak az ügyfelek, és a biztonsági megoldások több gépen keresztüli menedzselése helyett egy központi helyről felülvigyázhatjuk rendszereinket.

Ennek a fejlődésnek megfelelően a komplex védelmi feladatokat ellátó biztonsági termékek használatát egyszerűsítették, hogy a kis- és közepes nagyságú vállalat általános IT-feladatait ellátó rendszergazda is megértse, milyen fenyegetettségekkel állnak szemben. Ugyanakkor, ha a szakértőnek egy pontos log bejegyzésre van szüksége, a védelmi megoldás azt is tudja biztosítani.

Az ITBUSINESS kérdésére válaszolva Nebojsa Stankic elmondta, hogy hazánkban 20 aktív partnerrel dolgoznak együtt, de szeretnék számukat növelni. Főleg kormányzati szektorban jelentős a részesedésük, de a pénzügyi, távközlési vállalatok is fontos ügyfeleik. A Sophos pontos hazai bevételt nem árult el, de azt elmondták, hogy 25-30 százalékkal nő évente az eladásuk.

A vállalat termékeivel kapcsolatos újdonságokat Peter Skondro, szenior értékesítési mérnök ismertette. A jellemzőket úgy alakították, hogy termékeik könnyebben felismerjék az összes hálózati eszközt. Az identitás azonosságú biztonságra is fókuszáltak, ahol lehetett automatizálták az incidensekre a válaszadást, miközben az elemzést közérthetőbbé, egyszerűbbé tették. Így például a Sophos Central termék, mely a vállalati termékek menedzselésére szolgáló központi megoldás szerepkör alapú védelemmel egészül ki.

A riportolási lehetőségek is frissülnek, ahogy API csatlakozási interfésszel is ellátják. Pish Threat modullal egészítették ki ezt a központi megoldást, mely 140 szimuláció segítségével teszteli a munkatársak IT-biztonsági felkészültségét, ahol ez nem megfelelőnek bizonyul 30 oktatási csomaggal lehet a hiányosságokat pótolni. Novemberben érkezik az Intercept X termékcsalád EDR verziója, mely az incidens válaszadásra összpontosít.