Security

Windows 7
Forrás: ITB
Célkeresztben a vállalatok

Figyelmeztet az FBI a Windows 7 használatának veszélyeire

Az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda arra hívta fel a vállalatok figyelmét, hogy a Windows 7 operációs rendszer további használata komoly kockázatokkal jár, mivel a szoftver támogatási ideje januárban véget ért, és azóta nem kap biztonsági frissítéseket.

Az FBI megfigyelése szerint a számítógépes bűnözők azonnal támadni kezdik a vállalati hálózati infrastruktúrákat, ha egy operációs rendszer támogatási időszaka véget ér. A Windows 7 további céges használata lehetőséget nyújt a hackerek számára a számítógépekhez való jogosulatlan hozzáférésre. Az idő múlásával a Windows 7 egyre sebezhetőbbé válik a biztonsági frissítések hiánya és a felfedezett új biztonsági rések miatt.

Mivel kevés vállalati felhasználó képes a Microsofttal kötött szerződés alapján jelenleg is hozzájutni a Windows 7-javításokhoz, a számítógépes bűnözők továbbra is könnyű célpontnak tekintik a Windows 7-et, hívja fel a figyelmet a veszélyre az FBI.

A bűnüldöző szervezet arra kéri a vállalatokat, hogy frissítsék számítógépeiket a Windows operációs rendszer újabb verziójára, praktikusan a Windows 10-re.

Itt jegyzendő meg, hogy ez nem minden esetben jelent megoldást, mivel a régebbi hardverek vagy nem kompatibilisak az új operációs rendszerrel, vagy nem tudják azt elfogadható teljesítménnyel futtatni. Ilyenkor csak új számítógépek vásárlása jöhet szóba, ami jelentősen megnöveli a költségeket.