Security

internet_biztonsag
Forrás: SynEdge

Jön a 15. Hactivity, Közép-Kelet Európa IT-biztonsági fesztiválja

A legnagyobb hazai IT-biztonsági konferencia 2018. október 12-13. között várja látogatóit a budapesti MoM Kulturális Központban.

Tizenötödik alkalommal rendezik meg Magyarország legjelentősebb professzionális kiberbiztonsági konferenciáját, a Hacktivityt, amely hagyományosan az információbiztonsági szakma hivatalos és alternatív képviselőit hozza össze a terület iránt érdeklődőkkel, kötetlen, mégis ismeretterjesztő és néha mélyen technikai formában.

A jubileumi eseményre 16 országból, 38 nemzetközileg elismert előadó érkezik, hogy egyebek mellett olyan aktuális IT-biztonsági témákról értekezzenek, mint az okosautó, a drón hackelés, a hajók szatelit hálózatokról történő feltörése, a biometrikus azonosítási eljárások átverése, a számítógépes játékok hackelése, telefonok feltörése, a kripto pénzek biztonsága (és lehetséges hackelése) vagy az automatikus exploit generálás.

Minden, ami IT-biztonság 

Keynote előadóból három is lesz: a konferenciát Mike Ossmann, a hackRF megalkotójának prezentációja nyitja, de fő előadó lesz Rodrigo Branco, az Intel Corporation vezető IT-biztonsági kutatója és Brian Gorenc, korábban a ZDI, most pedig a Trend Micro exploit szakértője.

A szakmai programok mellett a humor is szerepet kap majd, visszatér ugyanis a Hacktivity színpadára a tavalyi évben óriási sikert arató, Comedy Hackerként ismertté vált előadó, Tobias Schrödel is. Az előadásokon túl az idei évtől kezdve már kétórás workshopok várják a látogatókat hét különböző témában, de a szervezők gondoltak azokra is, akik komoly IT-biztonsági továbbképzésen szeretnének részt venni. Ismét lehet ugyanis jelentkezni három napos tréningekre, amelyek október 9 és 11 között, közvetlenül a konferencia előtt zajlanak majd.

A konferencián képviselteti magát a HackerSpace Budapest, a HackerSpace Szeged és a SecureITeam is, és az úgynevezett HackCenterben várják azokat az érdeklődőket, akik izgalmas feladatok, kihívások teljesítésével tesztelnék le a tudásukat, vagy csak megoldást szeretnének kapni egy-egy problémára. A HackCenter lehetőséget ad eszmecserére, tanulásra, ötletelésre, de 5-10 perces pop-up előadások is színesítik majd a terem programját.

Idén is várja a jelentkezőket a HACKADEMY partnerprogram 

A Hacktivity szervezői fontosnak tartják, hogy támogassák a kiberbiztonsági szakmát és a téma iránt érdeklődő közösséget. Ennek értelmében 2017-től kezdve minden évben több, mint 1 millió forint értékben belépőjegyeket ajánlanak fel a hazai felsőoktatási intézmények tehetséges hallgatói és előadói számára. A jegyekhez az erre a célra létrehozott HACKADEMY partnerprogramhoz való csatlakozáson keresztül lehet hozzájutni. A program összesen 50 darab jegyet bocsájt a partnerek rendelkezésére (20 jegy az oktatók részére, 30 diákjegy).

A HACKADEMY partnerprogramhoz bármely olyan magyar felsőoktatási intézmény csatlakozhat, amelynek van IT irányú képzése. (Jelentkezni az info@hacktivity.com e-mail címen lehet.)