Security

Defender for Office 365
Forrás: ITB

Kiemelt kibervédelem lesz az Office 365-ben

A leginkább kritikus adatokhoz és alkalmazásokhoz hozzáférő fontos alkalmazottak védelmére szolgál majd a Microsoft Defender for Office 365 új funkciója, a jelenleg még tesztelés alatt álló Priority Account Protection (kiemelt fiókvédelem), amely lehetővé teszi a rendszeradminisztrátorok számára, hogy egyéni igények szerint konfigurálható védelmi mechanizmusokat állítsanak üzembe a legfontosabb fiókok esetében.

Az új szolgáltatásra azért van szükség, mert a kiberbűnözők egyre inkább a legnagyobb megtérülést ígérő célpontokra fókuszálnak, vagyis a vállalatok felsővezetőinek a fiókjait támadják, hogy a legértékesebb adatokhoz férjenek hozzá.

A kiemelt fiókvédelem lehetővé teszi a szervezetek számára, hogy rangsorolják a fenyegetések kivizsgálását és a riasztásokat, amikor konkrét felhasználókat vesznek célba a hackerek. Mivel sok nagyvállalat rendelkezik az online fenyegetések kivizsgálására hivatott csapattal, a Defender for Office 365 automatikusan karanténba helyezi az összes gyanús e-mailt, lehetővé téve a biztonsági személyzet számára, hogy tanulmányozzák a támadási mintázatokat. 

A Priority Account Protectiont integrálják ebbe a karantén szolgáltatásba az elkövetkező hónapokban, így egyszerűbbé válik majd a felsővezetőket célzó rosszindulatú e-mailek kiszűrése.