Security

it_security
Forrás: jacaranda.com.au

Nemzetközi kiberbiztonsági konferenciára készülnek Budapesten

Második alkalommal kerül megrendezésre hazánkban a BSides IT-biztonsági konferencia, amelyre 14 előadót várnak hét különböző országból.

Ismét a Lurdy Rendezvényközpont ad helyet a BSidesBUD elnevezésű kiberbiztonsági konferenciának, melyet tavaly rendeztek meg hazánkban először, és több mint 400 látogató volt kíváncsi rá.

Idén március 1-én találkozhatnak egymással az IT-biztonságra nyitott érdeklődők és a szakmabeliek, a szervezők tíz előadással és négy nagyobb lélegzetvételű workshoppal készülnek. A magyar IT-szakemberek mellett érkeznek előadók Argentínából, Franciaországból, Kolumbiából, Luxemburgból és Németországból, de képviselteti magát a szegedi és a budapesti Hackerspace csapata is. Szó lesz többek között kémelhárításról, Android hackelésről, DNS exploitálásról, Web App penetráció tesztelésről és a GDPR-ról is.

Az eseményt a 14 éve működő Hacktivity IT-biztonsági konferencia csapata szervezi, a nemzetközi BSides konferenciák licenszét használva. Nemcsak azokat az IT-szakembereket várják, akik szeretnének kapcsolatokat építeni, tapasztalatot cserélni hasonló érdeklődésű és szaktudású emberekkel, hanem azokat az IT-szakos hallgatókat is, akik érdeklődnek a kiberbiztonság iránt és belekóstolnának a témába, esetleg később ebben a szakmában kívánnak elhelyezkedni.