Technology

recovery
Forrás: ITB
Microsoft-ajándék profiknak

Egy nélkülözhetetlen program a Windows 10-hez

A Microsoft profiknak szánt Windows File Recovery parancssori helyreállító eszközével a legkülönfélébb típusú adathordozókról és fájlrendszerekből nyerhetünk vissza fájlokat.

Mindenkivel előfordult már, hogy véletlenül törölt egy fontos fájlt, és jó lett volna egy eszköz, amellyel ismét hozzáférhetett volna a benne lévő pótolhatatlan információkhoz. Pontosan ezt a célt szolgálja a Microsoft most megjelent Windows File Recovery nevű alkalmazása, amely a Microsoft Áruházból telepíthető. Egyelőre csupán a legújabb Windows 10 változat, a tavasszal kiadott May 2020 Update (2004-es verziószám) alatt fut.

A programmal formázott vagy sérült merevlemezekről, SSD meghajtókról, memóriakártyákról, USB stickekről is megkísérelhetjük a dokumentumok, képek, videók és más formátumú fájlok visszanyerését NTFS, FAT, exFAT és ReFS fájlrendszerekben.

Fontos megjegyezni azonban, hogy a Windows File Recovery nem egy grafikus felülettel ellátott hagyományos Windows-alkalmazás, hanem egy parancssori eszköz, így csak azoknak ajánlott a használata, akik képesek eligazodni az utasítások és kapcsolók világában. A Microsoft weboldalán részletes használati útmutató érhető el.