Technology

gmail02
Forrás: ITB
Virtuális iroda

Fontos változások jönnek a Gmailbe

A munka megkönnyítésére a Gmail áttervezésével egy felületen teszi elérhetővé nemsokára a Google a Chatet, a Meet, a Tasksot és a Dokumentumokat, valamint az új Rooms szolgáltatást.

A Google bejelentése szerint a számítógépes munka egyszerűbbé tétele érdekében nagy átalakítást végez a keresőkirály a népszerű Gmail levelezőszolgáltatásban: a dolog lényege, hogy a különféle eszközök könnyebb elérhetősége érdekében több G Suite alkalmazást egy felületre hoznak.

A fejlesztés célja, hogy a Gmail egy nagy együttműködési és kommunikációs központtá váljon. Ebben komoly szerep jut majd az új Rooms szolgáltatásnak, amely a Slack Channelekhez hasonló témaspecifikus chatszobákat kínál, ahol a munkatársak megoszthatják egymással a feladatokat és a naptári meghívásokat, miközben valós időben megvitathatják a munkával kapcsolatos teendőket.

A Google Meet videókonferencia platformot már áprilisban integrálta a Gmailbe a Google, a szolgáltatás kiegészül majd egy kép a képben üzemmóddal, amely a Gmail elhagyása nélkül is használható lesz.

A Google Dokumentumokat a Roomsba integrálják, és lehetőség lesz egy dokumentum megnyitására, közös megvitatására a kollégákkal, valamint valós idejű szerkesztésére a Gmail elhagyása nélkül.

Az integráció nem korlátozódik a G Suite alkalmazásokra, külső fejlesztők appjai ugyancsak elérhetők lesznek az új Gmailből, amelynek jelenleg folyik a tesztelése erre felkért vállalatoknál.