Technology

Firefox fejlesztés
Forrás: ITB

Fura változtatás jön a Firefoxba

Folyamatosan fejlesztgeti a Firefoxot a Mozilla, hogy elkerülje a program piaci részesedésének a Chromium-alapú, új Edge térnyerése miatti további csökkenését.

A legtöbb finomítás a teljesítmény növelését és a hatékonyabb használatot szolgálja. Az egyik ilyen tervbe vett módosítás a Backspace gomb kiiktatását szolgálja, amelynek jelenlegi funkciója a Firefoxban az előzőleg meglátogatott weboldalra való visszalépés. Vagyis ehhez a művelethez nem kell feltétlenül célba vennünk az egérrel a programablak bal felső sarkában található, balra mutató nyilat ábrázoló ikont.

A Mozilla megállapította, hogy a Firefoxot használók havonta 40 milliószor ütik le a Backspace billentyűt, de nagyon sokszor akaratlanul, gépelés közben. Ezért aztán a bosszankodás elkerülése érdekében úgy döntöttek, hogy a Firefox 86-os változatával kezdődően megszüntetik a Backspace visszalépési funkcióját a böngészőben.

Jó hír, hogy a billentyűzetről továbbra is vissza lehet majd lépni a jelenleg is működő Alt-balra nyíl kombinációval, nem szükséges tehát mindenáron az egérrel bűvészkedni.