Technology

Netflix filmek
Forrás: ITB

Kellemes Netflix újítás

Továbbfejlesztette Android-appját a Netflix, melynek révén javult a filmek hangminősége okostelefonokon való megtekintéskor.

További előnye a fejlesztésnek, hogy a háttérzajok mellett is jobban érthető a filmek hangja. Mindez az xHE-AAC kodekre való áttérésnek köszönhető, amely a Netflix blogbejegyzése szerint javítja az érthetőséget zajos környezetben, alkalmazkodik a változó minőségű mobilkapcsolatokhoz, és a stúdióminőséghez közeli hangot produkál. A Netflix a hónap elején jelentette be a kodek használatát, amely az Android 9 vagy újabb változatot futtató okostelefonokon érhető el.

Az xHE-AAC metaadatokkal orvosolja azokat a problémákat, amelyeket az emberek tapasztalnak, amikor mobilon néznek filmeket. Gyakran a nagy háttérzaj miatt a tartalom nehezen hallható, és súlyosbítja a helyzetet a telefonok hangszóróinak gyenge teljesítménye, ami miatt a felhasználók fokozzák a hangerőt. Az inkonzisztens párbeszédszintek továbbá azt eredményezik, hogy folyamatosan növelni és csökkenteni kell a hangerőt a műsorok megtekintése során.