Technology

eshopping.jpg
Forrás: shoppingmag.in
Webáruházak, figyelem!

Átrendezi a hazai e-kereskedelmet idén a Google Shopping

Csak tavaly nyáron jelent meg Magyarországon a Google képes hirdetési megoldása, a Google Shopping, de máris formálja a hazai e-kereskedelmi piacot: a Google-ról érkező, a hirdetett termékekre való kattintásoknak már csupán a fele érkezik szöveges hirdetésből, az év végére pedig a Google Shopping részaránya várhatóan a 70 százalékot is meghaladja majd.


„A 2019-es nagyon erős év végi (Black Friday és karácsony) szezonban a Google Shopping még nem okozott jelentős átrendeződést a webshopok piacán, az idei évben azonban erre már nagyon komoly esélyt látunk”, magyarázza Dévavári Dezső, az Olcsóbbat.hu vezetője. A későn ébredőknek nem csupán azzal kell szembesülniük, hogy a forgalmuk folyamatosan elmarad az elvárttól, hanem azzal is, hogy az időközben egyre több becsatlakozó miatt később már egy, a mostaninál sokkal élesebb Shopping-hirdetési árversenybe kell majd belecsöppenniük. Ezért minden webáruháznak célszerű mielőbb elkezdeni a Shopping-hirdetések futtatását, így szerezve kellő tapasztalatot a szolgáltatáshoz kapcsolódóan.

A Google Shoppingban a webáruházaknak nem csupán közvetlenül, hanem összehasonlító oldalakon (Google CSS partnereken) keresztül is lehetősége nyílik hirdetni, ez utóbbi esetében a Google jelentős hirdetési árkedvezményt is biztosít. Azon partnerei számára, akik nem rendelkeznek online ügynökséggel, Az Olcsóbbat.hu közös dolgozott ki az Intren digitális marketingügynökséggel. A jan. 30-án megkötött szerződésnek köszönhetően az Olcsóbbat.hu az Intrennel közösen immár kampánymenedzsment szolgáltatást is biztosít, aminek segítségével a webshopok olcsóbban és hatékonyabban tudnak a jövőben Shopping-kampányokat futtatni.

„A Google Shopping formátuma véleményünk szerint mára nagyjából kiforrottá vált, mind elérhetőségben, mind a keresési algoritmust tekintve. Néhány kiegészítő szolgáltatás, például az akciós árak vagy az értékelések, itthon még nem elérhetők, de bevezetésük a későbbiekben sem fog jelentős változással járni”, tette hozzá Dévavári Dezső.