Technology

ElitPad
Forrás: ITB

Egy új kategória: az üzleti táblagép

Kifejezetten a vállalati követelményekhez igazították a HP ElitePad 900 tabletet.

A HP üzleti táblagépe, az ElitePad 900 egy ultravékony (9,2 milliméteres), könnyű (0,68 kilós) Windows 8-at futtató berendezés, amelyben a gyártó közleménye szerint megtalálható az okostelefonok praktikuma és a jól hasznosítható hagyományos Windows-alkalmazások, miközben könnyen beilleszthető a meglévő informatikai rendszerekbe.

Az eszközt üzleti, kormányzati, egészségügyi és kereskedelmi használatra tervezték: a HP ElitePad Smart Jacket kiegészítőkkel egyedi használati igényekhez szabható, például további kapcsolódási lehetőségekkel ruházhatjuk fel az ElitePadet, vagy üzemidejét hosszabbíthatjuk meg.

A HP közleményében a Forrester 2012-es felmérésével támasztja alá az üzleti táblagépek létjogosultságát. E szerint az alkalmazottak azért használják munkára is táblagépeiket, mert bármikor könnyen hozzáférhetők, 68 százalékuk szerint kényelmesebben hordozhatók a laptopoknál és 60 százalékuk szereti, hogy rugalmasan lehet vele dolgozni. A felhasználók sokféle célra használják az eszközt munkájuk során: a legtöbben e-mailt olvasnak (85 százalék), a naptárukat alakítják vele (64 százalék), a hatékonyságot segítő alkalmazásokat futtatnak (46 százalék), intraneteznek (44 százalék), valamint dokumentumokat kezelnek és szinkronizálnak (40 százalék).

A Morgan Stanley és az Alphawise közös kutatásából az is kiderül, hogy a Windows operációs rendszer kulcsfontosságú a táblagép vásárlásakor, mert a válaszadók 61 százaléka gondolja úgy, hogy ez a legfontosabb szempont üzleti táblagép választásakor.