Technology

Windows 10 frissítés
Forrás: ITB
Segítség cégeknek

Windows 10-támogatást hosszabbított a Microsoft

Meghallgatva a vállalatok kérését, a Microsoft hat hónappal meghosszabbította a Windows 10 1803-as verziójának támogatási idejét, hogy több idő legyen az újabb változatra való átállásra.

Eredetileg novemberig kellett volna áttérniük a Windows 10 operációs rendszer 1803-as változatát használó vállalatoknak egy újabb operációs rendszer verzióra, azonban a koronavírus-járvány miatt a Microsoft úgy döntött, hogy 2021. május 11-ig meghosszabbítja a két éve kiadott változat támogatási idejét. Ez azt jelenti, hogy az 1803-as verziószámú Enterprise, Education és IoT Enterprise kiadások eddig az időpontig megkapják a biztonsági frissítéseket.

„Megkaptuk a visszajelzéseiket és megértjük, hogy az üzleti folytonosságra kell összpontosítaniuk a globális világjárvány közepette. Ezért úgy döntöttünk, hogy elhalasztjuk a Windows 10 1803-as verziószámú Enterprise, Education és IoT Enterprise kiadásainak tervezett visszavonultatási dátumát. Ez azt jelenti, hogy a biztonsági frissítéseket 2021. május 11-ig továbbra is havonta megkapják az ezeket a verziókat használók. A Windows 10 ezen kiadásainak utolsó biztonsági frissítését 2021. május 11-én adjuk ki. ”- olvashatjuk a Microsoft közleményében.